Vi kunne tidligere lese at neste U37 samling skulle avholdes i april – og det skal den. Men på en litt annerledes måte.
På grunn av koronasituasjonen må man begynne å tenke kreativt. U37 Dalane vil derfor invitere til live-stream fra Mungåt på Facebook onsdag 1. april kl. 21:00.
Arvid Salvesen Røyneberg leder kveldens samling, sammen har han med seg Irene Grastveit fra MindUp. De får besøk av Sverre Garpestad fra B&G, Eli Omdal Laupstad fra Sogndalstrand Kulturhotell, Halvor Ø. Thengs fra Dalane Videregående og Rune Skandsen fra Lucky Bowl.
U37 Dalane skriver på sin facebookside:
B&G dropper utbytte og deler heller ut helikopterpenger til ansatte, samtidig oppfordrer de ansatte om å bruke pengene lokalt for å BOOSTE lokale bedrifter i en vanskelig tid. Dette vil vi høre mer om!
HUSK: Hver krone du bruker er noen annens lønn. Ikke glem det i disse tider!
Styreleder Sverre Garpestad i B&G vet godt hvordan det som selskap er å være i økonomisk trøbbel. Det har de vært før og de har lært fra det. B&G’s økonomi er i følge styrelederen bunnsolid og de er bedre rustet for uforutsette utfordringer enn noen gang!
Lucky Bowl er midt i en ekspansiv oppbygging med STORE planer. 12. Mars ble alle stedene stengt ned og ALLE 180 ansatte sendt hjem. HVA NÅ? I stedet for å stå og se på er seriegründer Skandsen mer offensiv enn noen gang! BOKSEHANSKENE er på og de skal bli på. Det er NÅ de nye loddene deles ut!
Egersundregionen har fått en god start med mye aktivitet, god respons på nettsiden og solide partnere.
Egersundregionen har blitt godt kjent i Egersund og omegn gjennom foredrag på skoler og besøk hos bedrifter. Flere tar kontakt via nettsiden om hvor de kan finne jobb og sted å bo.
Nettsidetrafikken på egersundregionen.no har økt på siden lansering, og hadde i løpet av februar ca. 1000 brukere på nettsiden. Mulighetsutvikler Kjersti Søyland Bye har fått flere henvendelser fra unge i utlandet og i Norge.
– De spør om hvor de kan finne relevant jobb eller hvor de kan bo i Egersund. Enten det er med familie eller uten, forteller hun.
Egersundregionen har blitt presentert på Egersundkonferansen i januar, på Yrkesvalgdagen, på skoler og hos ulike bedrifter. Det har ført til at flere har fått hørt om Egersundregionen og mange har meldt seg på nyhetsbrevet.
Har du enda ikke meldt deg på nyhetsbrevet? Meld deg på her, og få med hvilke stillinger som er ledige og hvor du kan bo i Egersundregionen.
– Vi har fått mange gode tilbakemeldinger, både fra de unge og bedrifter, sier mulighetsutvikleren.
Etter den vellykkede kick-off-samlingen på Grand Hotell skal det nå arrangeres en ny samling i april med fokus på å jobbe videre med tilbakemeldingene etter sist samling.
U37 ble startet som et initiativ fra Næringsforeningen i Dalane. De tok kontakt med noen medlemsbedrifter og hørte om de hadde noen aktuelle unge arbeidstakere som kunne være med på å få på plass en Kick-off for U37 Dalane.
Den midlertidige ressursgruppen ble bestående av Elisabeth Hetland, Lene Johansen, Anna Helene Mong Urdal, Lars Refsland, Karoline Mong, Henning Løvbrekke og Arvid Salvesen Røyneberg.
Gjennomsnittsalderen på styrerommet i de største bedriftene i Dalane er 58,2 år. Det er en av tingene U37 Dalane ønsker å gjøre noe med. 13. februar hadde U37 Dalane sitt første arrangement i Egersund, hvor over 100 deltakere møtte opp.
– Vi hadde i utgangspunktet et mål om å få til et treff med mellom 30 og 50 deltakere. Med god markedsføring i sosiale medier så vi fort at vi ville overgå målene. Vi var veldig fornøyde med å ende opp på rundt 115 deltakere på kick-off-samlingen. Vi nådde taket på antall påmeldinger, så det var også en venteliste. Jeg håper og tror at oppmøte vil bli like bra på de neste samlingene, forteller Arvid Salvesen Røyneberg.
Etter at ressursgruppen hadde møte 4. mars, ble det bestemt å ha et nytt arrangement i løpet av april. Målet med arrangementene er at de skal nå ut til et bredt publikum, og det påpekes igjen at alle typer kompetanse og yrker er velkomne på treffene. Det ble også lagt opp til at det kan virke fornuftig med seks arrangementer årlig.
– Vi ønsker at suksessen fra kick-off videreføres. Grunnen til de gode tilbakemeldingene handler i stor grad om hvordan kvelden var strukturert. Vi traff veldig bra med tanke på mengdefordelingen av det «faglige» og det sosiale/minglingen.
Etablering av ressursgruppen
U37 har nå en ressursgruppe på 11 medlemmer. 5 menn og 6 damer, samt et medlem på over 37 år. Denne personen skal fungere som et bindeledd til de som er over 37 år, opplyser U37 på Facebooksiden deres. Hvem disse er ønsket de ikke å dele før de har fått lansert nyheten selv. Flere nyheter om dette kan du snart lese om på Facebooksiden til U37 Dalane her.
– Det viktig for oss er at medlemmene i ressursgruppen er motiverte og engasjerte. Vi har en tydelig enighet om at det forventes innsats fra alle i ressursgruppen – vi er med på dette fordi vi selv har lyst til det. Andre faktorer som lå til grunn for å få en god gruppe var å tenke på bredde når det gjelder bakgrunn og erfaring samtidig som man ønsket en god variasjon av bedrifter fra ulike næringer, forteller Røyneberg.
Fremtidsrettede bedrifter som Aker Solutions, Navico Norway, Navtor og Marine Technologies går sammen om å søke 10-20 programmerere til Egersund.
Behovet for programmerere er stort i Egersund, og nå er det flere stillinger som ledige. Flere av bedriftene trenger programmerere fort.
Navtor trenger 5-10 programmerere
Navtor er verdensledende på sitt område og har hovedkontor i Egersund. De selger navigasjonsløsninger til skip. Selskapet er i stor vekst og hatt en positiv utvikling de siste årene.
Navtor har rundt 10 til 12 produkter og står selv for utviklingen av nye produkter. På grunn av økt salg og flere nye kunder, trenger de flere programmerere som kan være med å drive selskapet fremover. Navtor har opplevd en kraftig vekst både i eksisterende områder og til nye områder. De har behov for flinke utviklere til prisvinnende programvarer og tjenester.
– Vi trenger programmerere med interesse for utvikling av systemer og tjenester bygget på Azure sine skyløsninger. Vi benytter C# på .net core og asp.net core for våre back-end løsninger. Alle kjører på Azure-platformen og benytter seg av mange «serverless» Azure-tjenester som Function Apps, Event Grid og SignalR.
– For våre front-end-løsninger benytter vi i hovedsak nyeste versjon av Angular med TypeScript, men vi benytter også andre JavaScript-baserte rammeverk. Våre Windows baserte WPF applikasjoner er programmert i C# på .net Framework. I tillegg til våre etablerte løsninger bygger vi også nå opp kompetanse på cognitive computing og data science, forteller CTO Anders Holme i Navtor.
Løsningene bygges, testes og leveres kontinuerlig/automatisk (CI/CD). Også infrastruktur bygges og leveres automatisk via Azure Resource Manager Templates (ARM-Templates).
Aker Solutions med nytt programvarehus
Aker Solutions er på utkikk etter utviklere som er kjent med ny teknologi og utvikling av moderne web applikasjoner. Det inkluderer alt fra .NET til Java, frontend og backend utviklere.
– Utviklerne vi er på jakt etter må ha en genuin interesse for teknologi slik at vi som organisasjon klarer å henge med på utviklingen rundt oss. Utviklerne som blir med oss må like å jobbe et lite dynamisk team med mye tett samarbeid, forteller Åsmund Andersen i Aker Solutions, som er ansvarlig for de applikasjonene ix3 utviklinger innenfor industrisegmentet og avdelingsleder for teamet som etableres i Egersund.
ix3 er et nytt programvarehus etablert på et større digitalisingsprogram kjørt i Aker Solutions. I dette programmet har flere av løsningene som har blitt laget, blitt tilpasset industrien og verftet på Eigerøy.
– For å videreutvikle disse løsningene og for å tilby dem også til andre selskaper innenfor samme bransje, etablerer vi nå et fast utviklingsteam i Egersund.
Avdelingen etableres i Egersund for å være nært på den domenekompetansen som Aker Solutions besitter slik at den kan benyttes til å videreutvikle og lage nye spennende innovative applikasjoner. Mer informasjon om tjenesten Aker Solutions leverer er tilgjengelig på ix3.com.
– Vi er et nytt team som får leke med ny teknologi i et veldig spennende miljø. Vi samarbeider tett med fageksperter og får som en del av jobben muligheten til å lære mye nytt om industri og de prosessene våre løsninger digitaliseres. Spennende er det også at vi er et nytt selskap i vekst, det gir for nye ansatte ansvar og muligheten til å ta nye utfordringer, forteller Andersen.
MT søker etter utviklere og programmerere
Marine Technologies (MT) ble etabler i 2002 og har blitt en ressurs for skipsfarts- og offshoreindustrier. De tilbyr en rekke fartøykontrollsystemer og relaterte tjenester. MT produserer og leverer typegodkjente DP-systemer av alle IMO-klasser, samt mindre komplekse DP- og joystick-løsninger.
– Programmering er språket som brukes for å forklare digitale hjelpemiddel hva som skal skje. Vi trenger programmerere innen Cybernetic/Control/GUI, Generelt med C++ og C#, både som fast og deltidsansatt til over sommeren. Vi har også sommerjobber til studenter, forteller R&D Manager Sveinung Tollefsen i Marine Technologies LLC.
Med en jobb i Marine Technologies kan du som en programmerer forvente nye og spennende utfordringer i en veldig spennende bransje. Her får du følge hele produktforløpet fra start til ferdig.
– I Marine Technologies er det stor variasjon og en bransje hvor du ser raskt resultater av de produktene du lager. Hos oss får du fleksibilitet og variasjon i arbeidsdagen. Der er også mulighet til å reise til kunder i Norge og utlandet, sier Tollefsen.
Navico Norway trenger flere utviklere og testere
Navico-kontoret i Egersund er del av et globalt konsern som utvikler og produserer alle typer båtelektronikk, fra ekkolodd og trollingmotorer til kompass og autopilotsystemer. Navico globalt har blitt bygd opp gjennom forskjellige oppkjøp over hele verden, blant annet av tradisjonelle Robertson her fra Egersund. Produktene blir i dag ofte produsert i tusenvis av eksemplarer, og markedsført under flere forskjellige merkenavn: Simrad, Lowrance, B&G og C-MAP.
– Vi er alltid særlig interesserte i studenter med bakgrunn i reguleringsteknikk og kybernetikk, siden det er noe av det vi skal være spesialister på i Egersund, og har lange tradisjoner for å utvikle her. I det siste har vi for eksempel utviklet all software på trollingmotoren Lowrance GHOST, der vi har brukt erfaring fra tradisjonelle autopilotprodukter i det som er en ny produktkategori for konsernet. GHOST har blitt tatt veldig godt imot i markedet, og det er alltid en god følelse å se et produkt komme ut i hendene på sluttbrukere, forteller lokal leder for softwareutvikling i Navico Norway, Ole Morten Haaland
Noen av produktene til Navico Norway er mikrokontrollerbaserte, og deler av utviklingen er derfor svært hardware-nær.
– All erfaring med mer lavnivå embedded-systemer er derfor interessant, nesten uavhengig av utviklerrolle. Videre gjør det at produktene våre er hyllevare som blir produsert i store antall, og i mange tilfeller installert av sluttbrukeren selv, at robusthet, brukervennlighet og det å tenke på kunden også er viktig hos oss, sier Haaland.
Konkret ser Navico Norway for tiden etter både en utvikler innen reguleringsteknikk, og en Android-utvikler.
– For tiden pågår et prosjekt der man ser på Android og AOSP. Har du bakgrunn med apputvikling i Java eller Kotlin, og kunne tenke deg å jobbe med produkter som bygger på Android, er det nå gode muligheter for å påvirke framtidige Navico-produkter, sier Haaland.
– I tillegg ønsker vi å ansette en tester, som kan hjelpe oss å opprettholde den høye kvaliteten produktene våre er kjente for, avsluttet Haaland.
Video av Lowrance GHOST:
Ta kontakt med den aktuelle bedriften om du kunne tenkt deg en jobb som programmerer i en av disse bedriftene eller med mulighetsutvikler Kjersti Søyland Bye.
Bedriftsmøte
9. januar hadde Aker Solutions, Navico Norway, Navtor og Marine Technologies et møte sammen med mulighetsutvikler Kjersti Søyland Bye. Ved å samarbeide kan man få tak i kompetente programmerere til bedriftene i Egersundregionen.
Flere kortsiktige og langsiktige løsninger ble diskutert. Det er inngått samarbeid med NAV, og flere sommerjobber skal bli lyst ut på egersundregionen.no.
– Det planlegges å ha flere nettverkstreff på universitetene, og ha trainee-opplegg som jobber 1 år i bedriftene, forteller mulighetsutvikler Kjersti Søyland Bye.
This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Strictly Necessary Cookies
Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.
3rd Party Cookies
This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.
Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.
Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!
Siste kommentarer