fbpx

Egersund sentrum

Forside » Bo » Fordeler med å bo i Egersundregionen

Fordeler med å bo i Egersundregionen

Det er mange gode grunner til å bosette seg i Egersundregionen. Her kan du bo sentralt i byen eller mer landlig. 

Egersund er en kystby med mange unike bomuligheter.

I Egersundregionen er det korte avstander til by og natur.

Det er mange ulike boliger og boligområder i regionen – enten du vil bo urbant eller tradisjonelt. Egersund sentrum og området rundt består hovedsakelig av hus fra 1800-tallet og første del av 1900-tallet. I Egersundregionen finner du det meste, alt fra barnevennlige områder til mer urbane boligfelt, hvor du kan velge mellom tradisjonelle og moderne boliger, leiligheter og rekkehus.

Det er lett å etablere seg i byen gjennom gode idretts-, fritids- og kulturtilbud. Egersundregionen har mange interessante og spennende aktiviteter for både store og små.

Det er korte avstander. Enten du sykler eller går til sentrum. Det er også gode buss- og togforbindelser inn og ut av Egersund.  

Velkommen til trehusbyen, kulturbyen, sommerbyen, julebyen, fiskeribyen og den koselige småbyen. Mer detaljert om boligområder for Egersund finner du her.

Omkranset rundt Egersund ligger kommunene Bjerkreim, Lund og Sokndal. 

Eldre trehus i Egersund sentrum.

Moderne boliger med god utsikt.

 

LUND

Lund kommune og tettstedet Moi ligger mellom Stavanger og Kristiansand. Både E39 og Sørlandsbanen går gjennom kommunen.

Lund kommune er en koselig, liten kommune med fantastisk beliggenhet for deg som liker naturopplevelser året rundt. Dersom du liker å gå på ski er Sætra få minutter unna med gode snøforhold når temperaturen tillater det. Det er heller ikke langt til nærmeste skibakke, Bjørnestad skisenter. Lund har flere små, unike bedrifter og store industribedrifter. 

Vi har samlet mer detaljert informasjon om Lund og boligområdene i Moi og bygdene Hovsherad, Heskestad og Ualand her. 

fargerike husk langs elven i sogndalstrand

SOKNDAL

Sørvest for Egersund finner du Sokndal kommune. De fleste i Sokndal bor i tettstedet Hauge i Dalane, som også er administasjonssenteret i kommunen. I Hauge sentrum er det nærhet til skoler, barnehage, idrettsanlegg og fine turområder. 

Her finner man landets mest komplette motorsportsenter, kystkultur, fredet trehusbebyggelse, lakseelver, innlandsvann, populært kulturhotell, galleri, golfbane, sjø, fiskerimuseum, merkede turstier i en fantastisk natur og spennende fornminner som for eksempel Rosslandsguden, datert til den eldre jernalder.

Enda mer konkret om bygda som har begravd janteloven, finner du her.

BJERKREIM

Nordøst for Egersund finner du Bjerkreim kommune. Kommunen har to tettsteder, Vikeså og Bjerkreim. Vikeså er administrasjonssenteret i kommunen. Vikeså ligger sentralt ved E39 med kort vei til bussforbindelse, skole, barnehage, idrettsanlegg, butikker og bensinstasjoner. Fra Vikeså er du bare en liten biltur fra den store næringsparken Skurve og en halvtime unna Sandnes.

Her finnes mange friluftsaktiviteter med merkede turstier, enten du er interessert i trening og løp, eller ønsker å ta med familien til en gapahuk. Bjerkreim har en rik og variert natur – og en av de beste lakseelvene i landet. Bjerkreim har et utvalg butikker og servicebedrifter, og byr også på flere lokale matvarer fra spennende produsenter.

Bjerkreim er en stor vindkraft- og jordbrukskommune.  Kommunen har et variert næringsliv og flere ulike bedrifter innen bygg og anlegg, og diverse produksjonsbedrifter.

Enda mer om en av de største arealmessige kommunene i Rogaland finner du her.

 

Mange muligheter

I Egersundregionen har du muligheter for å oppleve kyst, by, skog og fjell – på en og samme dag. Hjertelig velkommen!

Se også:

Boliger til salgs

Boliger til leie

Boligområder