fbpx
Forside » Bo » Hvor vil du bo? » Boligområder i Eigersund

Boligområder i Eigersund

Leter du etter et sted å bo? Det er mange boligområder å velge mellom enten du vil bo sentralt eller landlig. Egersundregionen har gunstige boligpriser i forhold til de større byene. 

Eigerøy

Leidlandshagen. 4 hus i rekke.

Foto: Hellvik Hus

Eigerøy ligger flott plassert utenfor Egersund og deles nesten i to av den store bukten Lundarvika. Øya kjennetegnes av en rekke mindre viker, holmer og øyer som gir følelse av skjærgård.

Har boliger fra flere tidsepoker. På fra 70-tallet og frem til nå har der vært jevn utbygging på Eigerøy. Skole, barnehage, idrettsanlegg og butikk finnes i umiddelbar nærhet. Det er stor utbygging i Leidlandshagen. Det er gang- og sykkelvei fra boligfeltet som gir kort og bilfri vei til barnehage og skole.

På Eigerøy har man kort avstand til blant annet Eigerøy fyr, Seksarvik, Skadbergsanden og friluftsområdet Auglend.

Lagård

oversiktsbilde over Lagård boligområde

Foto: Arne Ove Østebrøt

 Etablert boligområde med fin beliggenhet. Det er gangavstand til blant annet skoler på alle trinn, barnehager, tennisbane, padelbane og fotballhall. Ny svømmehall er under bygging. Det bygges også et aktivitetssenter for personer med nedsatt funksjonsevne. Nær Grøne Bråden skole, Lagård ungdomsskole og Dalane Videregående skole.

Stavanger Universitetssykehus har en egen avdeling i Egersund, denne ligger også på Lagård. Legevakten er i samme bygg.

Fine turmuligheter i nærområdet og gode bademuligheter i ferskvannet Langevann samt Lille Langevann. 

I nærheten av boligområdene Lagård og Langevann er et nytt utbyggingsområde under planlegging, kalt Egrefjellet.

Langevann

oversiktsbilde av langevann boligområde

Foto: Arne Ove Østebrøt

Tett tilknytning til Lagård. Utbyggingen av området startet like før 2000 og har pågått siden. Nær Grøne Bråden skole, Lagård ungdomsskole og Dalane Videregående skole.

Fine turmuligheter i nærområdet. Blant annet finner du Lifjell som har et klatrefelt. Lifjell ligger idyllisk til med utsikt over Langevatnet i Egersund. Her finner en alt i fra nybegynner-ruter som passer for de minste, til middels og mer krevende ruter som krever mer erfaring. Lifjell ligger lett tilgjengelig med kort avstand fra parkeringsplass, og utsikten når en kommer til topps er upåklagelig. 

I nærheten av boligområdene Lagård og Langevann er et nytt utbyggingsområde under planlegging, kalt Egrefjellet.

 

 

Hafsøy

oversiktsbilde fra havsøy

Foto: Arne Ove Østebrøt

Hafsøy er en øy som dannes av to elveløp som har sitt utspring i Slettebøvatnet, Eieåne og Lundeåne, og som renner ut i Vågen. Like i nærheten finner du togstasjon, flere skoler, barnehager, idrettsanlegg, treningssenter og butikker. Her bor du i gangavstand til det aller meste. Veien er kort til naturopplevelser som lysløypene og badeplassene i Vannbassengane, Hestvad bru, bystranda i elveparken, jernbane og idylliske Egersund sentrum. Kråkefjellet ligger på Havsøy, der du kan få en fantastisk utsikt over byen. 

Boligområdet består av godt etablerte boligfelt, flere nyere hus, og planlagte nyutbygginger som Hafsøyhagen.

 

Husabø

Foto: Arne Ove Østebrøt

Sentrumsnært er nøkkelordet for å beskrive Husabø som er kjent for sitt gode bomiljø. Her bor du i trygge omgivelser. Tilbaketrukket i et rolig område, men med få minutters gange til Egersund sentrum med sitt yrende byliv. Nærhet til skole, barnehage, idrettsanlegg og flotte turområder. Gode bussforbindelser.

Nær Husabø skole og Husabø ungdomsskole, Egersundshallen og Idrettsparken. Husabø skole er den største 1-7-skolen i Eigersund kommune og ny ungdomsskole er under bygging. 

Nærmeste nabo til Egersunds landemerke, Varberg. 

Hestnes

oversiktsbilde over Hestnes boligområde

Foto: Arne Ove Østebrøt

Hestnes er et område som ligger 4 km sør for Egersund sentrum, på vei mot Sokndal. Området har de siste årene er etablert mange nye eneboliger og tomannsboliger, men har også en del eldre bebyggelse. Kommunen har opparbeidet infrastruktur til et nytt boligområde, som strekker seg opp mot Rundevoll, og som etter hvert vil få veiforbindelse helt fra Hestnes barnehage opp til Rundevoll skole. 

Hestnes-omådet er et godt sted å vokse opp med både skog og hav rett i nærmiljøet. Kort vei til barnehage, skole og fritidsaktiviteter. Det er også anlagt en ny flott lekepark til å utfordre og glede de minste. Velger du å la bilen stå, kan du sykle trygt til byen, jobb og skole på anlagt sykkelsti. Avstandene er korte til butikker i Årstaddalen eller Egersund sentrum hvor du finner det aller meste du trenger for både kropp og sjel i koselige omgivelser. 

Dersom du er glad i båtliv og ønsker båtplass eller naust i Lygrefjorden finnes det muligheter for dette.

Hellvik

Foto: Arne Ove Østebrøt

Hellvik er et tettsted ca. 14 km fra Egersund sentrum. Togstasjonen gjør det enkelt for de som ønsker å reise kollektivt til Egersund eller mot Stavanger. Hellvik ligger rett med sjøen og har en flott båthavn. Her er gode muligheter for egen båtplass, det er godt fiske i havgapet like utenfor havna. Via den innaskjærs seilingsruten er du i Egersund på under timen.

Tettstedet er et aktivt samfunn med eget idrettslag, 1-10-skole, barnehage og mange aktive foreninger og lag for alle aldersgrupper. Hellvik har blant annet egen golfbane i Maurholen og mange badeplasser i både saltvann og ferskvann.

Helleland

Foto: Arne Ove Østebrøt

Bo landlig, men likevel sentralt. Dette er stedet er ideelt for folk som er interessert i friluftslivet med turgåing i fjellet, bading eller fiske. Helleland ligger ca 15 km fra Egersund sentrum. E39 går gjennom bygda.

Helleland består blant annet av områdene Folhammaren, Svålestad, Strømstad, Birkeland, Dybing, Årrestad, Løvold samt byggefeltet Skjerpe. Helleland har  1-7-skole, butikk, kafé, bensinstasjon og idrettsanlegg.

På Helleland finner man flere spor av andre verdenskrig, blant annet Mysinghålå. 

Se også:

Boliger til salgs

Boliger til leie

Fordeler med å bo i Egersundregionen

Kultur og byliv

Fritid, natur og idrett

Skole og barnehage