Publisert: 06.03.2020

Fremtidsrettede bedrifter som Aker Solutions, Navico Norway, Navtor og Marine Technologies går sammen om å søke 10-20 programmerere til Egersund.

Behovet for programmerere er stort i Egersund, og nå er det flere stillinger som ledige. Flere av bedriftene trenger programmerere fort.

Navtor trenger 5-10 programmerere

Navtor er verdensledende på sitt område og har hovedkontor i Egersund. De selger navigasjonsløsninger til skip. Selskapet er i stor vekst og hatt en positiv utvikling de siste årene.

Navtor har rundt 10 til 12 produkter og står selv for utviklingen av nye produkter. På grunn av økt salg og flere nye kunder, trenger de flere programmerere som kan være med å drive selskapet fremover. Navtor har opplevd en kraftig vekst både i eksisterende områder og til nye områder. De har behov for flinke utviklere til prisvinnende programvarer og tjenester.

Se video: NAVTOR er bare én av flere bedrifter i Egersundregionen som trenger programmerere.

– Vi trenger programmerere med interesse for utvikling av systemer og tjenester bygget på Azure sine skyløsninger. Vi benytter C# på .net core og asp.net core for våre back-end løsninger. Alle kjører på Azure-platformen og benytter seg av mange «serverless» Azure-tjenester som Function Apps, Event Grid og SignalR.

– For våre front-end-løsninger benytter vi i hovedsak nyeste versjon av Angular med TypeScript, men vi benytter også andre JavaScript-baserte rammeverk. Våre Windows baserte WPF applikasjoner er programmert i C# på .net Framework. I tillegg til våre etablerte løsninger bygger vi også nå opp kompetanse på cognitive computing og data science, forteller CTO Anders Holme i Navtor.

Løsningene bygges, testes og leveres kontinuerlig/automatisk (CI/CD). Også infrastruktur bygges og leveres automatisk via Azure Resource Manager Templates (ARM-Templates).

CTO Anders Holme i NAVTOR.

Aker Solutions  med nytt programvarehus

Aker Solutions er på utkikk etter utviklere som er kjent med ny teknologi og utvikling av moderne web applikasjoner. Det inkluderer alt fra .NET til Java, frontend og backend utviklere.

– Utviklerne vi er på jakt etter må ha en genuin interesse for teknologi slik at vi som organisasjon klarer å henge med på utviklingen rundt oss. Utviklerne som blir med oss må like å jobbe et lite dynamisk team med mye tett samarbeid, forteller Åsmund Andersen i Aker Solutions, som er ansvarlig for de applikasjonene ix3 utviklinger innenfor industrisegmentet og avdelingsleder for teamet som etableres i Egersund.

ix3 er et nytt programvarehus etablert på et større digitalisingsprogram kjørt i Aker Solutions. I dette programmet har flere av løsningene som har blitt laget, blitt tilpasset industrien og verftet på Eigerøy.

– For å videreutvikle disse løsningene og for å tilby dem også til andre selskaper innenfor samme bransje, etablerer vi nå et fast utviklingsteam i Egersund.

Avdelingen etableres i Egersund for å være nært på den domenekompetansen som Aker Solutions besitter slik at den kan benyttes til å videreutvikle og lage nye spennende innovative applikasjoner. Mer informasjon om tjenesten Aker Solutions leverer er tilgjengelig på ix3.com.

– Vi er et nytt team som får leke med ny teknologi i et veldig spennende miljø. Vi samarbeider tett med fageksperter og får som en del av jobben muligheten til å lære mye nytt om industri og de prosessene våre løsninger digitaliseres. Spennende er det også at vi er et nytt selskap i vekst, det gir for nye ansatte ansvar og muligheten til å ta nye utfordringer, forteller Andersen.

MT søker etter utviklere og programmerere

Marine Technologies (MT) ble etabler i 2002 og har blitt en ressurs for skipsfarts- og offshoreindustrier. De tilbyr en rekke fartøykontrollsystemer og relaterte tjenester. MT produserer og leverer typegodkjente DP-systemer av alle IMO-klasser, samt mindre komplekse DP- og joystick-løsninger.

– Programmering er språket som brukes for å forklare digitale hjelpemiddel hva som skal skje. Vi trenger programmerere innen Cybernetic/Control/GUI, Generelt med C++ og C#, både som fast og deltidsansatt til over sommeren. Vi har også sommerjobber til studenter, forteller R&D Manager Sveinung Tollefsen i Marine Technologies LLC.

Med en jobb i Marine Technologies kan du som en programmerer forvente nye og spennende utfordringer i en veldig spennende bransje. Her får du følge hele produktforløpet fra start til ferdig.

– I Marine Technologies er det stor variasjon og en bransje hvor du ser raskt resultater av de produktene du lager. Hos oss får du fleksibilitet og variasjon i arbeidsdagen. Der er også mulighet til å reise til kunder i Norge og utlandet, sier Tollefsen.

Navico Norway trenger flere utviklere og testere

Navico-kontoret i Egersund er del av et globalt konsern som utvikler og produserer alle typer båtelektronikk, fra ekkolodd og trollingmotorer til kompass og autopilotsystemer. Navico globalt har blitt bygd opp gjennom forskjellige oppkjøp over hele verden, blant annet av tradisjonelle Robertson her fra Egersund. Produktene blir i dag ofte produsert i tusenvis av eksemplarer, og markedsført under flere forskjellige merkenavn: Simrad, Lowrance, B&G og C-MAP. 

– Vi er alltid særlig interesserte i studenter med bakgrunn i reguleringsteknikk og kybernetikk, siden det er noe av det vi skal være spesialister på i Egersund, og har lange tradisjoner for å utvikle her. I det siste har vi for eksempel utviklet all software på trollingmotoren Lowrance GHOST, der vi har brukt erfaring fra tradisjonelle autopilotprodukter i det som er en ny produktkategori for konsernet. GHOST har blitt tatt veldig godt imot i markedet, og det er alltid en god følelse å se et produkt komme ut i hendene på sluttbrukere, forteller lokal leder for softwareutvikling i Navico Norway, Ole Morten Haaland

Noen av produktene til Navico Norway er mikrokontrollerbaserte, og deler av utviklingen er derfor svært hardware-nær.

– All erfaring med mer lavnivå embedded-systemer er derfor interessant, nesten uavhengig av utviklerrolle. Videre gjør det at produktene våre er hyllevare som blir produsert i store antall, og i mange tilfeller installert av sluttbrukeren selv, at robusthet, brukervennlighet og det å tenke på kunden også er viktig hos oss, sier Haaland.

Konkret ser Navico Norway for tiden etter både en utvikler innen reguleringsteknikk, og en Android-utvikler.

– For tiden pågår et prosjekt der man ser på Android og AOSP. Har du bakgrunn med apputvikling i Java eller Kotlin, og kunne tenke deg å jobbe med produkter som bygger på Android, er det nå gode muligheter for å påvirke framtidige Navico-produkter, sier Haaland.

– I tillegg ønsker vi å ansette en tester, som kan hjelpe oss å opprettholde den høye kvaliteten produktene våre er kjente for, avsluttet Haaland.

Video av Lowrance GHOST:

Ta kontakt med den aktuelle bedriften om du kunne tenkt deg en jobb som programmerer i en av disse bedriftene eller med mulighetsutvikler Kjersti Søyland Bye.

Bedriftsmøte

9. januar hadde Aker Solutions, Navico Norway, Navtor og Marine Technologies et møte sammen med mulighetsutvikler Kjersti Søyland Bye. Ved å samarbeide kan man få tak i kompetente programmerere til bedriftene i Egersundregionen.

Aker Solutions, Navico Norway, NAVTOR, Marine Technologies og Mulighetsutvikler Kjersti Søyland Bye var samlet for starte opp prosjektet med å få flere programmere til Egersundregionen.

Flere kortsiktige og langsiktige løsninger ble diskutert. Det er inngått samarbeid med NAV, og flere sommerjobber skal bli lyst ut på egersundregionen.no.

– Det planlegges å ha flere nettverkstreff på universitetene, og ha trainee-opplegg som jobber 1 år i bedriftene, forteller mulighetsutvikler Kjersti Søyland Bye.