Publisert: 15.07.2024
4. juli 2024 gikk startskuddet for det som etter alt å dømme kan bli et fast innslag under Egersund Visefestival.
Mange studenter hadde meldt seg på Studenttreffet i Parken. (Foto: Arne Ove Østebrød)
Etter oppfordring fra flere lokale bedrifter har Egersundregionen utvidet til to store studenttreff årlig. Sommerens studenttreff ble arrangert i samarbeid med Egersund Visefestival.
– Næringslivet i Egersundregionen er aktivt og levende hele året rundt. Derfor er det viktig å vise frem potensialet for drømmejobben flere ganger årlig, sier Helene Holm.
– Det har vært veldig kjekt å samarbeide med Egersund Visefestival. De har stått for lokale, servering og underholdning, mens vi har stilt opp med næringslivaktører, markedsføring og organisering av treffet.
Studenttreffet startet og sluttet i Teltet i Parken, mens underholdning foregikk i Smiå, på andre siden av gaten. Her fikk studentene komme på innsiden av bygården, et hemmelig byrom der man kommer tett på artistene. I det intime lokalet ble vi servert perler fra I was a Kings Frode Strømstad og Anne Lise Frøkedal, før Rune Nilson og Johan Aakre tok en humoristisk prat om å være stolt av dialekten sin. Til sist slapp 20-åringen Vilde Bye til med tre magiske låter som flere fikk gåsehud av å lytte til.
Teltet som var slått opp over parken var dekorativ pyntet med lysekroner, friske blomster og gullfisk i fontenen. Bedriftene hadde sikret seg hver sitt bord, og bød på både karameller og konkurranser. Flere av bedriftene delte ut dagspass til studentene som tok turen.
Per Trygve Årstad (til venstre) har hatt rekrutteringssuksess på studenttreffene i romjula. I midten ser vi Thomas Fardal, mens Helene Holm intervjuer Jone Bø Torvaldsen. (Foto: Arne Ove Østebrød)
Må bli en tradisjon
– Vi trenger flere folk til å bo og jobbe i regionen vår. En av de mest suksessfulle måtene vi har rekruttert på de siste årene har vært romjulstreffet med Egersundregionen. Her får vi møte studentene litt mer uformelt og får et godt intrykk av hvordan de er som personer og om de vil passe inn i miljøet hos oss, sier Per Trygve Årstad i PwC.
Han hadde med seg Jone Bø Torvaldsen og Thomas Fardal på studenttreffet og de fikk snakket med flere aktuelle kandidater.
Noen som ikke fikk like mange relevante studenter var Eigersund og Sokndal kommuner. Det er ingen hemmelighet at det gjerne er innen helse og oppvekst det trengs folk.
– Det er vel så viktig vi er her som kommune og kan formidle hvordan det er å være innbyggere. Kommunen er en viktig aktør på så mange flere plan enn å være en arbeidsplass. Vi synes det er viktig å støtte opp om slike initiativ, sier Sigmund Hadland, kommunalsjef helse og omsorg i Sokndal kommune.
– Som Viktor nevnte for studentene i pitchen sin, så kan det å jobbe i en liten kommune være en skikkelig god karrierevei. Hos oss får man jobbe bredt faglig og ofte kan man peile seg inn på sitt interessefelt slik at man både får bred erfaring, men kan spisse kompetansen sin.
Her er Kari Kindervåg fra AKS i samtale med to studenter som var innom studenttreffet. Hun hadde med seg Emma Kathrine Valand og Annette Hadland på studenttreffet. (Foto: Arne Ove Østebrøt)
Selv har Hadland jobbet 14 år i kommunen. Selv om han bor i Eigersund kommune er han veldig godt fornøyd med jobben sin og trives med pendlingen.
– Det er faktisk flere som pendler inn enn ut fra Sokndal kommune. Selv om vi som kommune selvsagt vil ha flere innbyggere, trenger vi også arbeidskraft.
Sammen med Irene Ulland og Viktor Vestbøstad Støle kapret Hadland bordet ved siden av Titania. Selv om Titania har en rekke kompetente fagfolk til driften av Norges største titangruve trenger de også andre yrkesgrupper. Under studenttreffet var det flere innen geo-fag spekteret Lars Raymond Sondresen og Arnhild Arnevann gjerne ville ha en ekstra prat med.
– Vi vil gjerne ha inn åpne søknader innen flere fag. Det er en aldrende arbeidsstokk på Titania og vi trenger påfyll av kompetente medarbeidere, legger Sondresen til.
Det var god stemning blant studentene som brukte torsdagskvelden på å ta turen inn om studenttreffet i Parken. (Foto: Arne Ove Østebrøt)
– Vi har Norges beste onboardingsprogram, det er det ingen tvil om, sa Karsten Helleland fra BDO til studentene som kom på treffet.
Sammen med Wenche Nodland og Jeanette Hestnes brukte han også torsdag kveld på å snakke med potensielle kandidater til Egersundskontoret.
Flekkefjord Sparebank var representert ved Odd Stangeland og Håkon Skjæveland. På halvannet år har banken vokst fra 1 til snart 6 ansatte, og er nå på jakt etter nye lokaler i sentrum av Egersund. Nyansatte Håkon Skjæveland har vært ansatt en tre ukers tid, og deltok på studenttreffet. Han har deltatt tidligere også, men denne gang var det som representant for arbeidsgiver, ikke som student.
Marine Technologies stilte med Line Bjørnemo, Hallvar Voilås og Monica Aase. I tillegg deltok to av deres sommerstudenter; Espen Herredsvela og Karoline Røed Rasmussen. Det er andre året på rad Espen har sikret sommerjobb hos teknologibedriften. Han studerer cybersecurity, ett fagfelt som er svært viktig for Marine Technologies.
– Vi synes studentreffene er en viktig og kjekk møteplass for næringslivet og studentene. Til neste treff ønsker vi oss enda flere studenter med teknisk/data/ingeniørbakrunn, sier Line M. Bjørnemo.