fbpx
27. november 2020

Store gründermuligheter i Egersund

Har du en gründer i deg, og lengter etter å komme hjem til Egersund for å sette drømmen ut i livet? I Egersund Energy Hub kan du sitte i et coworking space med andre likesinnede som ønsker å jobbe med innovasjons- og forskningsprosjekter knyttet til aktiviteter i Egersund Energy Hub.

Forsk i vei. Foto Margrethe Pollestad

F.v.: Tore Glette-Iversen, rådgiver Gjesdal kommune, Kristiane Marie Fjær Lindland, prosjektleder Forsk i vei, Thea Hauge, student byplanlegging, endringsledelse-studentene Hannah Fraas, Anine Sangesland, Joachim Enoksen og Malin Henden, Ruben Eggebø, praksisstudent Gjesdal kommune og Julia Horn, prosjektkoordinator Forsk i vei. Foto: Margareth Pollestad (UiS).

 

Egersund Energy Hub er et samarbeid mellom flere selskap og organisasjoner som tilbyr tjenester, og som fremmer næringsutvikling og innovasjon innen fornybar energi, miljøteknologi, energieffektivisering og tilknyttet virksomhet. Egersund Energy Hub er lokalisert i senter av Sør-Norges største vindutbygginger og kommende utvikling av havvind i Norge.

Det er også mulighet for andre som trenger en fast eller fleksibel kontorplass.

Egersund Energy Hub - Langholmen

Egersund Energy Hub – Langholmen.

Validé Dalane er en av medlemsbedriftene i Egersund Energy Hub. Daglig leder Ronny Gløbstad forteller at det er svært spennende å være en del av et nettverk som skaper større aktivitet med håndtering av forretningsmessige idéer. Han forklarer hvorfor det er viktig at gründere blir en del av et innovativt og nyskapende miljø.

– I slike miljøer kommer det frem mye kreativt som det går an å uvikle. Vi jobber med mange gründere som trenger et slikt miljø rundt seg. Å ha en plass for disse er viktig. I Egersund Energy Hub samler vi mye kompetanse under ett og samme tak, og derfor vil også utviklingen bli mer progressiv, forteller Gløbstad.

Flere muligheter gjennom «FORSK I VEI»

Gjennom UiS sitt pilotprosjekt «Forsk i vei» får studenter mange muligheter til å forske på veistrekningen mellom Lyngdal og Ålgård på motorvei E39 på Sør-Vestlandet.

– Det er store forandringer for kommunen(e) når en vei skal bygges, og det er mer å forske på enn bare vei og asfalt, forteller prosjektkoordinator Julia Horn i Forsk i vei.

Forsk i vei skal gi muligheten til å finne gode forskningsoppgaver, som for eksempel bachelor- og masteroppgaver, og sette studentene i kontakt med viktige aktører knyttet til E39 Lyngdal¬–Ålgård, i dette tilfellet. Horn forklarer at målet med slike prosjekter kan være nettverksbygging, som er viktig for studentene også i den videre karrieren. Da er Forsk i vei en god anledning til å få oversikt over hvem som har kunnskap om hva, rundt om i kommunene som blir berørt av veiprosjektet.

– Prosjektet skal altså bistå studenter med å komme i kontakt med de riktige aktørene. Vi har vært i kontakt med Egersund Energy Hub fordi vi har en del studenter som vil skrive om hvordan en grønn teknologibedrift kan vokse i en kommune som Egersund. Vi håper besøket på Egersund Energy Hub ga mersmak for de studentene som var med, forteller hun.

Les om UiS-studenten Joachim som vil undersøke om Egersund kan bli en hydrogenby (Dalane Tidende).