Publisert: 11.12.2023
Eigersund kommune opplever stor aktivitet, og ønsker å være en positiv tilrettelegger for videreutvikling av regionen. Nå søker de etter en ny person til byggesakskontorene i Lervigsgården.
– Å være byggesaksrådgiver kan være hektisk og krevende, uansett hvor i landet du jobber, men det er også en givende jobb man blir utfordret i, sier Tina Tønnessen.
Arvid Røyneberg og Tina Tønnessen ser frem til å få en ny byggesaksrådgiver på plass. (Foto: Helene Holm)
– Som saksbehandler må man gjøre mye research. Det er sjeldent to like saker man skal behandle. Den personen som vil passe best inn hos oss må være selvstendig og trygg på avgjørelsene sine, forteller Tina Tønnessen. Hun er faglig leder for byggesakskontoret, som ligger under kommunalsjef Arvid Røyneberg.
I forbindelse med den ledige stillingen som byggesaksrådgiver, vektlegger Røyneberg viktigheten av gode kommunikasjonsevner og veiledning i en jobb som i stor grad dreier seg om å hjelpe og bistå folk som kontakter kommunen.
– Det er viktig for oss at det er en person som er flink til å snakke med mennesker. En stor del av jobben handler om å hjelpe mennesker. Å få behandlet en byggesak kan være en av få ganger folk har kontakt med kommunen. Det er derfor viktig for oss at de som er innom oss føler seg sett og hørt, utdyper han.
Egersund har sitt eget fargekart «Okka farger» malt rett på veggen i som skal inspirere huseiere til å tilbakeføre de historiske fargene fra byen. Fargene har bidratt til å styrke byens karakter og egenart. (Foto: Helene Holm)
Kanskje er det drømmehuset som skal bygges. Da er det byggesaksrådgiverne som må påse at alt er korrekt og i henhold til regelverk før tillatelse kan gis.
– Vi ønsker å komme på banen så tidlig som mulig i en byggeprosess. Da kan vi avklare en del viktige forutsetninger for at folk skal få sine drømmer oppfylt, sier Tønnessen.
STRAMME TIDSFRISTER
Det er mange saker som skal løses på et byggesakskontor. Fra søknaden er levert til den skal være ferdig behandlet skal det gå maksimalt 12 uker. Med en ledig stilling er det travle dager. Røyneberg ser derfor frem til å fylle opp det ledige kontoret.
– Heldigvis har vi rutinerte folk i avdelingen som får jobben gjort, men ikke så fort som publikum skulle ønske. Vi vil bli enda bedre på å komme inn tidlig i prosessene for å ligge i forkant, men vi trenger rett og slett flere hender for å få det til, understreker Røyneberg.
Kvalifikasjoner for den ledige stillingen:
- Høyere utdanning innenfor relevant fagområde (eks. arkitekt/ingeniør/jurist). Nyutdannede oppfordres til å søke.
- Kjennskap til offentlig forvaltning og byggenæringen generelt.
- Kunnskap om relevant lovverk og annet aktuelt regelverk.
- Ønskelig med relevant erfaring fra offentlig forvaltning.
- Integritet og personlig egnethet vektlegges.
Renoveringen av Torvgården er inne i sin siste fase. Her blir det nytt bibliotek med inngang fra Torget i midten av januar. (Foto: Helene Holm)
Godt samarbeid
Eigersund kommune behandler også byggesaker for Sokndal kommune. Det har ført til et bredt og godt samarbeid på tvers av kommunene. Byggesaksavdelingen samarbeider også tett med Landbrukskontoret på Helleland. I tillegg har Egersund en vernesone med bevaringsverdig trehusbebyggelse. Heldigvis har profesjonelle utbyggere «varsellampene på» når det kommer til utbygging innenfor vernesonen.
– Vi opplever at utbyggere er flinke til å ta tidlig kontakt slik at vi kan finne harmoniske løsninger sammen. Vi vil jo også utvikle lokalmiljøet. Det kjekkeste er å kunne gi tillatelser, sier Tønnessen.
Egersund by ligger i vakre Dalane, og er et sentralt knutepunkt med gode buss- og togforbindelser. Her kan du bo, jobbe og leve sentralt, med alt du trenger rett utenfor døren. Med rundt 15.000 innbyggere er Eigersund den største av de fire kommunene i Egersundregionen. Det bor 24.000 innbyggere i regionen. I en region med stadig mer variert næringsliv er det gode muligheter for arbeid for to. Her kan du lese mer om byen Egersund og Egersundregionen.
Den nyansatte vil selvsagt få alt personen trenger av kurs, oppfølging og veiledning. Det viktigste er å finne den rette personen med relevante kvalifikasjoner som samtidig er villig til å lære mer.
– Vi har allerede fått inn noen gode søknader, men vi ønsker oss enda flere, oppfordrer Røyneberg avslutningsvis.