Publisert: 27.03.25
I Eigersund kommune er arbeidsmiljøet preget av åpenhet, samarbeid og muligheter for utvikling. Her får ansatte stor innflytelse på arbeidsdagen sin, samtidig som de er en del av et inkluderende og engasjerende fellesskap. Vi har snakket med tre ansatte som deler sine erfaringer om hvordan det er å jobbe i kommunen.

Gard Sande Brovold jobber på byggesak. I stillingen er det mye innbyggerkontakt og han merker at erfaringen som bartender har gitt han evner til å snakke med de fleste.
De ansatte i Eigersund kommune opplever en variert og meningsfull arbeidshverdag, der de bidrar til utviklingen av lokalsamfunnet. Selv om jobben kan kreve prioritering og sortering av oppgaver, er det viktig å kunne skru av jobben og ha et åpent sinn i møtet med nye utfordringer.
Eigersund kommune tilbyr en spennende arbeidsplass med gode muligheter for faglig og personlig utvikling, der samarbeid og trivsel står i sentrum.
Gard Sande BrovolD – Byggesak
Gard er tilflytter fra Oslo og har jobbet i byggesaksavdelingen i Eigersund kommune i litt over ett år. Byggesak ligger under avdeling for samfunnsutvikling, og har hovedarbeidsområde å behandle søknader etter Plan- og bygningsloven. Dette innebærer å behandle flere ulike søknadstyper slik som fradeling av eiendom, nybygg, rivning eller endring av bygninger.
– Jeg trives veldig godt her. Arbeidsmiljøet er åpent og inkluderende, og det betyr mye for meg. Kollegaene mine bryr seg om arbeidsplassen sin, og det skaper en god atmosfære, sier Gard.
Han trekker frem at det er en god kultur for åpne dører i kontorlandskapet, det gjør det enkelt å både å spørre om en kollegas råd og for å kunne sosialiseres bedre.
Han fikk tips om stillingen fra en venn og bestemte seg for å prøve noe nytt. Tidligere har han jobbet innen skogbruk og som bartender, noe som har gitt ham verdifull erfaring i menneskelig interaksjon.
– Det er mye innbyggerkontakt i byggesak. Jeg ser på jobben som en kombinasjon av saksbehandling og rådgivning. Folk har spørsmål om søknader og regelverk, og da gjelder det å være serviceinnstilt. Her kommer bartendererfaringen min godt med!
Til selve saksbehandlingen nevner Gard at det er viktig at søknadene de får til behandling er tydelige og gjennomtenkte, slik at prosessen går sin gang.
Å flytte fra Oslo til Egersund var en stor overgang, men Gard har funnet seg godt til rette.
– Det er klart det er annerledes enn storbyen, men jeg har blitt overrasket over hvor mye som skjer her. Folk er åpne, og det er lett å bli kjent med nye mennesker. Når det gjelder terrengsykling, så er det ikke like mange tilrettelagte løyper her som jeg var vant til i Oslo, men det er noen tilrettelagte stier for eksempel ved Horve. Det krever litt mer planlegging, men det fungerer.
Gard setter pris på fleksibiliteten han har i jobben, spesielt fordi han satser på terrengsykling på høyt nivå. Han ble i fjor nummer to i NM, målet i år er å kapre førsteplassen.
– Kommunen gir meg muligheten til å kombinere jobb med idrett. Det er et stort pluss!

Annika Hagen er sivilingeniør og jobber som rådgiver på plankontoret med reguleringsplaner og byutvikling.
Annika Hagen – Planavdelingen
Annika begynte i Eigersund kommune i 2021 på deltid, mens hun fullførte masteren sin i by- og regionalplanlegging ved Universitetet i Stavanger. Nå jobber hun fulltid på plankontoret. Plankontorets hovedoppgave er å samordne og styre kommunens langsiktige og overordnede planlegging. Blant annet jobbes det med kommuneplanens areal og verbaldel, temaplaner og sektorplaner.
– Jeg stortrives! Det beste med jobben er de gode kollegaene. Selv om vi er en liten avdeling, har vi tette bånd til hele samfunnsutvikling og teknisk sektor, og det gir en spennende arbeidshverdag.
Annika jobber hovedsakelig med reguleringsplaner, hvor hun deltar aktivt i å definere rammene for hvordan byen og nærliggende områder skal utvikles.
– Min jobb innebærer tidlig involvering. Der må vi sørge for en felles forståelse og gjerne involvere de andre avdelingene for å lede prosjekter i riktig retning. Vi prøver å finne de beste løsningene for alle.
I en mindre kommune som Eigersund får man ofte en bredere arbeidshverdag enn i større byer.
– Vi er en liten avdeling, så vi får jobbe med hele spekteret av oppgaver innenfor planlegging. Alt fra bolig til industri og til veiprosjekt. Hele spekteret. Det betyr at jeg både jobber med store sentrumsprosjekter og små justeringer i reguleringsplaner. Variasjonen gjør jobben veldig interessant.
Hun trekker også frem samarbeidet med private aktører som en spennende del av jobben.
– Det handler om å finne gode løsninger sammen. Noen ganger ser vi utfordringer utviklerne kanskje ikke har tenkt på, og da jobber vi sammen for å finne den beste måten å løse det på. Ved at vi sitter tett på byggesak, som skal godkjenne planene vi legger, kan man få en uformell vurdering tidlig i prosessen, noe som kan gagne alle involverte parter.
Annika fremhever også at jobben gir mange muligheter for kompetanseheving.
– Vi får tilbud om kurs og videreutdanning som hjelper oss til å holde oss oppdaterte og utvikle oss faglig. Det er noe jeg setter stor pris på.
Annika, kommer opprinnelig fra Marnardal, men studerte på Universitetet i Stavanger da hun flyttet til Egersund.
– Jeg og samboeren flyttet hit under koronapandemien, da ble leiligheten i Stavanger litt liten. Jeg har funnet meg godt til rette, mye gjennom samboerens venner. Gode kollegaer gjør også sitt til at man får sosialt påfyll i en ny by.
Hun legger til:
– Man blir mer investert når du faktisk bor i området som du planlegger i. Det jeg er med å planlegge er noe jeg kan gå og se på.

Espen Hyggen er ingeniør og jobber med vann og avløp.
Espen Hyggen – Vann og avløp
Espen er fra Helleland og har jobbet i kommunen siden 2012. Han er utdannet ingeniør med spesialisering innen kommunaltekniske fag, men startet sin yrkeskarriere som tømrer. Han startet i Eigersund kommune på avdelingen for vei- og utemiljø der hovedoppgavene er drift, vedlikehold og forvaltning av gate- og veinett og flere typer uteanlegg og grøntanlegg.
– Arbeidshverdagen er variert, og jeg liker spesielt de dagene hvor ting ikke går helt etter planen. Det gir meg utfordringer og muligheten til å finne gode løsninger, sier han.
Nå jobber han på avdelingen for vann og avløp der hovedoppgavene er å levere hygienisk drikkevann til private husholdninger og næringsvirksomheter, samt å oppfylle drikkevannsforskriftens krav. En skal ta hånd om avløpsvann på en betryggende måte, unngå forurensing og oppfylle myndighetenes krav. Avdelingen driver også rehabiliterings- og nyanleggsprosjekter.
– Når det plutselig oppstår en vannlekkasje, så er det første prioritet. Da må andre oppgaver vente. Arbeidsdagen er liksom aldri lik, samtidig som den er veldig forutsigbar.
Espen setter stor pris på samholdet og samarbeidet i kommunen.
– Vi har en god miks av ansatte i ulik alder og med forskjellige bakgrunner. Det skaper et godt arbeidsmiljø hvor vi lærer av hverandre her på kontoret i Lervigsgården. Jeg setter også stor pris på å møte de som jobber ute i felten. Rørleggere og de med ansvar for ulike renseanlegg som vi møter på lokasjonen de har ansvar for, eller i driftsbasen vår.
Avdelingene for vei og utemiljø, vann og avløp samt bygg og eiendom har en felles driftsbase der de har ukentlige samlinger.
Han trekker også frem hvor viktig jobben er for lokalsamfunnet.
– Vi jobber med tjenester folk tar for gitt, som rent drikkevann og trygge veier. Men hvis vi gjør en feil, merkes det fort. Derfor er det en givende jobb, fordi vi vet at det vi gjør, betyr noe for innbyggerne.
Han mener også at det er en fordel å jobbe i en mindre kommune.
– Vi får være med på mye forskjellig. Jeg har stor frihet til å styre min egen arbeidsdag og prioritere det som er viktigst. Samtidig er vi en liten nok organisasjon til at vi får oversikt over hele fagfeltet vårt. Det gir en bred erfaring som er verdifull i det daglige arbeidet.
Nå er de to ingeniører som har fordelt arbeidsoppgavene mellom seg, men de ønsker seg en ny person med på laget.
– Sammen med den nye ansatte må vi finne ut hvordan skal fordele oppgavene. Det er en større grad av mulighet for påvirkning her, sammenlignet med i privat sektor, hvor du får tildelt ditt arbeidsfelt. Så hvis du starter her med en forventning om samlebåndsarbeid der alle dager er like, så har du nok bommet på jobben, smiler han lurt.
– Det var ment positivt, legger han til.
– De aller fleste som driver med en eller annen form for forvaltning, har veldig ofte mer oppgaver enn de har ressurser til å løse dem. Og dermed må det foretas en prioritering over hvilke oppgaver vi skal bruke mer tid på, og hvilke oppgaver vi skal bruke mindre tid på. Jobben blir aldri ferdig, men du må klare å legge den til sides når du går hjem., det er en god egenskap.
Avslutningsvis er de tre kollegaene enige i at det har vært en positiv endring i arbeidsmiljøet de senere årene med en del unge nyansatte. De trekker frem at mange yngre bruker KI som et verktøy, ikke som en fiende. Integrering av nye datasystemer som kan forenkle og automatiisere visse arbeidsoppgaver i hverdagen er noe de ønsker velkommen.

Det er god stemning mellom kollegaene. Avdelingene jobber tett sammen, spiser lunsj sammen og er flinke til å arrangere sosiale treffpunkt som gir et godt arbeidsmiljø på tvers av fag.
Ledige stillinger – bli en del av laget!
Eigersund kommune søker etter nye medarbeidere til tre spennende stillinger:
- Fagleder kart- og oppmåling – En sentral rolle for deg som vil bidra til utviklingen av kommunen. I denne rollen vil du ha det overordnede fagansvaret for kommunens kart- og oppmålingstjenester, med fokus på kvalitetssikring, utvikling og samhandling med ulike aktører.
- Rådgiver veiforvaltning – Er du interessert i trafikksikkerhet, drift og bygging av veianlegg? Eigersund kommune søker en engasjert rådgiver som ønsker å være med på å legge til rette for trygge og effektive veier for fremtiden. I denne spennende stillingen vil du få en variert og dynamisk hverdag, der du både jobber ute i feltet og inne på kontoret i tett samarbeid med vårt erfarne team av rådgivere, prosjektledere og driftsavdeling. Er du klar for å ta fatt på en givende og variert stilling med store utviklingsmuligheter? Bli en del av vårt team hos Teknisk avdeling!
- Rådgiver/prosjektleder utemiljø og friluftsliv – Har du lyst til å jobbe med spennende prosjekter innen friluftsliv og uteanlegg? Vi har en ledig stilling med store utviklingsmuligheter og en variert arbeidsdag! Som prosjektleder/rådgiver hos oss får du sjansen til å jobbe både ute i felten med lekeplasser, skolegårder, parker og friluftsområder, og inne på kontoret i tett samarbeid med rådgivere, prosjektledere og vår driftsavdeling. Hvis du brenner for å skape gode uteområder for innbyggerne og ønsker en allsidig rolle, vil vi gjerne høre fra deg!
I Eigersund kommune får du ikke bare en jobb – du blir en del av et fellesskap som jobber for å utvikle lokalsamfunnet. Her er det kort vei mellom ansatte og ledelse, og du har store muligheter til å forme din egen arbeidshverdag.
Er du på jakt etter en jobb hvor du kan påvirke, utvikle deg og bli en del av et inkluderende arbeidsmiljø? Søk i dag!