fbpx

V&T Entreprenør – i veien for deg

Publisert: 08.05.2023

De er ute i all slags vær. Arbeidstøyet er reflekterende. De rigger opp og ned skilt i veibanen og de dirigerer trafikk. De ansatte i V&T Entreprenør trenger at arbeidsgiveren tar arbeidsmiljø og sikkerhet på alvor. Og det gjør de til gagns. Egersundbedriften har hele tre ISO-sertifiseringer i tillegg til å være Miljøfyrtårn. 

Gunnhild H. Brattebø og Tom Egelig foran den orangsje og svarte logoen til V&T Entreprenør

Gunhild H. Brattebø og Tom Egeli er henholdsvis kontorleder og daglig leder i V&T Entreprenør. Begge to er medeiere i bedriften. (Foto: Helene Holm)

V&T Entreprenør har fått et godt fotfeste både lokalt, regionalt og nasjonalt. Behovet for trafikkavvikling og varsling har vært økende helt siden bedriften ble startet i 2016. I takt med økte oppdrag har også kravene til faget økt.

– Vi ble kåret til gaselle-bedrift for 2022, det var stas, men ikke uventet. Vi har hatt god vekst siden oppstart, forteller daglig leder Tom Egeli. 

– Vi er helt klart stolte over veksten i selskapet, men det at vi samtidig leverer gode resultater er vi ekstra stolte over. Det er som kjent ikke den enkleste oppgaven, men våre dyktige ansatte i administrasjon og på veien har sørget for at det er mulig, utdyper han.

Det produseres alle typer skilt for samferdsel og utemiljø i bedriftens lokaler i Kvellurveien. V&T har i tillegg til hovedkontoret i Egersund, en avdeling i Bergen og en i Kristiansand, som leverer samme tjenester innen trafikkavvikling og arbeidsvarsling.

V&T ble i fjor høst B&G sin hovedleverandør innen trafikkavvikling og arbeidsvarsling i hele Norge, og skal dekke deres behov for blant annet arbeidsvarslingsplaner, trafikkdirigering og utleie av skilt og sperremateriell. Frafjordtunellen og Haukelifjell er blant de siste prosjektene de har samarbeidet på.

V&T signerte nylig en ny landsdekkende rammeavtale, denne gang med entreprenørselskapet Brødrene Thorkildsen AS fra Vanse i Farsund.

– Det er utrolig godt å se at flere av de store entreprenørene ønsker oss som leverandør. Det viser at vi driver selskapet i tråd med kundene våre sine krav og forventninger, noe som er viktig for meg, sier Tom Egeli.

Vil gjerne ha flere lokale jobber

– Vi ønsker selvsagt at våre kommuner i Egersundregionen vil benytte seg mye mer av våre tjenester fremover. Samtlige kommuner i Egersundregionen er nå sertifisert som trafikksikker kommune og et  samarbeid mellom oss ville vært spennende.

Hvert år deler samferdselsdepartementet ut en pris på en million kroner til vinneren av «Årets trafikksikkerhetskommune». Prisen går til en kommune som kan vise til et faglig godt og systematisk trafikksikkerhetsarbeid over tid og som samtidig har gode planer for videre arbeid. 

– Med et tett og godt samarbeid mellom V&T og kommunene, kunne jo det vært et mål å strekke seg etter, smiler Tom.

V&T hjelper også private som må søke om tillatelse før gravearbeid. 

Les mer om V&T Entreprenør

Er det en ting Tom Egeli setter høyt er det kvalitet. Han har som mål at V&T Entreprenør skal ha minst like høy standard som de bedriftene de leverer tjenester til.

V&T var en av de første som sertifiserte seg som Miljøtårn tilbake i starten av 2019. Sommeren 2022 fikk V&T hele 3 ISO-sertifiseringer, ISO 9001 som er for kvalitet, ISO 14001 som er for ytre miljø og ISO 45001 som er for arbeidsmiljø.

– Dette er vi svært stolte av. Det har vært en forholdsvis krevende prosess frem til sertifisering, men vi ser tydelig at dette skaper gode resultater i selskapet. Ikke minst er det bevis på at våre ansatte har en god og trygg arbeidsplass, sier Egeli

Gunnhild Brattebø på sitt kontor.

Gunhild har jobbet i V&T Entreprenør siden 2020. (Foto: Helene Holm)

Men V&T Entreprenør stopper ikke der. I tillegg til sertifiseringene har de også inngått avtale med Fairplay Agder som jobber for å forebygge og bekjempe arbeidslivskriminalitet, sikre et seriøst arbeidsmarked og like konkurransevilkår.

– Vi er nødt til å stå opp mot useriøsitet, sier Egeli.

– 70% av driften vår handler om personer. Uten dem er vi ingenting, de skal behandles godt. 

Spesialtilpasset app

For å bli ISO-sertifisert har bedriften jobbet målrettet med å kartlegge prosesser og bygge opp sitt ledelsessystem for kvalitet, ytre miljø og arbeidsmiljø. De har blant annet tatt i bruk en app som har blitt tilpasset deres behov og kundenes behov.

– Appen har gjort at våre ansatte som er ute i felt hver dag alltid har en oppdatert håndbok og tilgang på alle dokumenter de trenger for å utføre jobben sin, forteller Gunhild H. Brattebø. Hun er kontorleder og medeier i V&T Entreprenør.

Før trafikkdirigentene våre setter i gang et oppdrag må de blant annet foreta en «sikker jobbanalyse» for å kunne ta høyde for ting som kan oppstå langs veien. Skjema og sjekklister gir god oversikt over hva de ansatte må huske på, og det gir en god dokumentasjon på utført arbeid for bedriften. Dette gir en god intern kontroll i bedriften, men også dokumentasjon for kundene.

Når det pågår arbeid i tunneler er det helt nødvendig for sikkerheten til arbeiderene at trafikken dirigeres og ledes av følgebil. Da er V&T en naturlig samarbeidspartner.

– Det er flere av våre ansatte som trives godt med å være med på disse oppdragene. Da blir de et fast arbeidslag som samarbeider om å få gjort arbeidet i tunnelene trygt og raskest mulig, forteller Brattebø.

– De jobber lange dager, men de trives med det. Det blir litt som en familie når en jobber så lenge sammen med andre, fortsetter hun. 

Gunnhild Brattebø på sitt kontor.

I forbindelse med bedriftens ISO-sertifisering har de tatt i bruk en ny app. Denne forenkler kontakten ut mot de ansatte, som er ute langs veien i all slags vær. Da kan HR- og HMS-ansvarlig Elisabeth Kjørmo sitte på kontoret og få opp alt hun trenger av informasjon i ett system. (Foto: Helene Holm)

I mange entreprenørfirma er det overvekt av menn. Men ikke hos V&T Entreprenør. Her er det faktisk en overvekt av kvinner. Ved sist opptelling var det om lag 60% kvinner og 40% menn i bedriften. 

– Det kan jo være litt utfordrende med arbeidstøy som passer for kvinner, så her kan hver enkelt ansatt gå innom Verktøy og Industri for å få arbeidstøy som passer den enkelte. Her blir det ingen massebestilling av arbeidstøy.

Noe av det viktigste med arbeidstøyet i V&T Entreprenør er å ha skikkelige reflekser. De ansatte er flinke til å passe på hverandre og påse at arbeidstøyet er i henhold til rett bekledning. De står tross alt utendørs i alle typer vær.

Alle kan bidra

– Vi trør til ved behov her i bedriften, sier Gunhild Brattebø og Elisabeth Kjørmo.

På nabokontoret henger varslingsklær av flere typer med tilhørende verneutstyr klar til bruk. Alle som jobber på kontoret har nødvendige kurs for å kunne jobbe med trafikkdirigering og varsling.

– Det er jo litt kjekt å kunne reise ut selv iblant hvis det er snakk om en time eller to med trafikkdirigering sier kontorleder Brattebø. 

Avslutningsvis kommer de ansatte i V&T Entreprenør med en liten oppfordring til de som støter på en trafikkdirigent:

– Vi står ikke i veien for å hindre deg i å rekke noe. Vi står der for å gjøre det trygt for de som jobber langs veien. Kjør pent!

Gunnhild Brattebø på sitt kontor.

Godkjente varslingsklær med logo henger klar hvis de kontoransatte må trø til. (Foto: Helene Holm)