Publisert: 28.08.2020

Etter å ha studert og jobbet i utlandet valgte Ingvild Sirevåg (29) å bosette seg i hjembyen Egersund. I mars takket hun gledelig ja til en jobb som eiendomsmegler i EiendomsMegler1 Egersund. Nå ser hun frem til å fokusere på karrieren.

Eiendomsmegler Ingvild Sirevåg

Hun liker å reise og har studert på Bali, i Kristiansand og i Stavanger. Etter å ha studert eiendomsmegling reiste hun to år til New York, uten at en jobb var i boks.

– Jeg fant heldigvis en jobb kjapt og fikk jobb i et selskap som ble drevet av en nordmann. Der jobbet jeg med markedsføring for eiendomsmeglere. Det var en kjempekjekk jobb, og veldig relevant for min karriere. Etterhvert kjente jeg at det var på tide å velge hvor jeg ville slå meg til ro.

Ventet på drømmejobben

I New York jobbet hun døgnet rundt, og det var et stort press på å prestere karrieremessig. I Egersund er tempoet mindre enn storbyen, og Ingvild forstod at hun kunne gjøre det like godt i Egersund som i New York og samtidig ha et liv utenom. Etter hun kom hjem fra USA, jobbet hun som eiendomsmegler på Nærbø i tre år. Ingvild søkte så fort hun så det var en ledig stilling som eiendomsmegler i Egersund.

– Egersund har forandret seg mye. Nå har vi flere spennende jobber, flere butikker, spisesteder og utesteder i byen. Det er mye mer som skjer her nå.

Det kan være en fordel å være lommekjent i byen og ha et godt nettverk. Men ikke en nødvendighet.

Eiendomsmegler Ingvild Sirevåg
Ingvild Sirevåg (29) trives godt i jobben som eiendomsmegler i hjembyen sin.

– Ved å jobbe hardt er det store karrieremuligheter som eiendomsmegler i Egersund. Om man ikke er her i fra, blir man fort kjent med området og folkene som bor her.

Nytt hus, forlovelse og topptur

Neste år skal Ingvild gifte seg og er i full gang med planleggingen. De har bosatt seg på Eigerøy der Ingvild vokste opp. Hun legger ikke skjul på at de er på jakt etter en ny bolig.

– Vi har lyst på en større bolig, gjerne et hus vi har bygget selv. Så lenge det er en bolig i nærheten av Egersund, så er vi fornøyde. Det meste er jo sentralt her, så vi har mange muligheter.

Egersund har alt Ingvild trenger. I helgene, når hun ikke jobber går hun gjerne en topptur i nærområdet, eller inviterer venner på spillekveld eller møtes i byen på en av de mange spisestedene i byen. Av og til blir det dart på Mungåt, bowling på Bryne eller champagnebrunsj i Stavanger.

– Det er lett å komme seg overalt når man bor i Egersund. Det korte avstander med bil og tog. Det er mye spennende som skjer i Egersund for tiden. Hvis vi ønsker å beholde det sånn, og få enda flere tilbud, er det viktig at folk er med å benytte seg av tilbudene byen allerede har.

Varierte og spennende dager

Det var en stor kontrast for Ingvild å flytte hjem, men hun angrer ikke på det i dag.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg valgte å flytte hjem og ikke minst jobbe med det jeg liker aller best. Jeg liker variasjonen eiendomsmegler-yrket bringer.

Som eiendomsmegler er ingen dager like. Man er med på forberedelser før salget med styling og foto, visninger, budrunder og mye mer. Du møter mange forskjellige og interessante mennesker.

– Det har vært ekstra kjekt å jobbe som megler i Egersund. Salget og aktiviteten denne våren og sommeren har vært veldig bra. Til tross for covid-19 var juni en rekordmåned for oss. Juli måned var også mye bedre sammenlignet med året før. Jeg gleder meg til høsten med mye aktivitet og salg, forteller hun.

Se også: