fbpx
Forside » Bo » Boligområder-2023

Boligområder-2023

Leter du etter et sted å bo? Det er mange boligområder å velge mellom enten du vil bo sentralt eller landlig. Egersundregionen har gunstige boligpriser i forhold til de større byene. 

Det bor flest innbyggere i og omkring Egersund. Det er også tett bosetning nordvest i Hellvik, Helleland nordøst for Egersund og på innersiden av Eigerøy og stedvis langs kysten sør for Egersund.

Egersund:

I Egersund har man en rekke valgmuligheter enten man ønsker å kjøpe ei ny tomt, eller overta et eldre hus. Egersund sentrum og området rundt består hovedsakelig av hus fra 1800-tallet og første del av 1900-tallet. Områdene rundt har flere hus bygget etter dette og man vil finne nye boligfelt spredt rundt om.

Egersund sentrum ligger ved Vågen, en bukt mellom Eigerøy og fastlandet. Eieelva og Lundeelva renner ut i bukta, og sør for Lundeelva finner vi den eldste bebyggelsen.

I Egersund er det opparbeidet flere nye boligfelter med moderne og tradisjonelle eneboliger, rekkehus og leiligheter i ulike størrelser. Egersund har et stort utvalg av boliger til salgs i ulike prisklasser.

Boligområder i Egersund:

– Eigerøy: Har boliger fra flere tidsepoker. På fra 70-tallet og frem til nå har der vært jevn utbygging på Eigerøy.

– Lagård: Nær Grøne Bråden skole, Lagård ungdomsskole og Dalane Videregående skole.

– Langevann: Holder til i område nevnt ovenfor, men utbyggingen startet like før 2000 og har pågått siden.

– Hafsøy – Området har varierte boliger.

– Husabø – Er sentrumsnært, nær Husabø skole og Husabø ungdomsskole, Egersundshallen og Idrettsparken

– Hestnes er et område som ligger 4 km sør for sentrum, på vei mot Sokndal. Området har eldre bebyggelse, samtidig som det de siste årene er etablert mange nye eneboliger og tomannsboliger. Kommunen har opparbeidet infrastruktur til et nytt boligområde, som strekker seg opp mot Rundevoll, og som etter hvert vil få veiforbindelse helt fra Hestnes barnehage opp til Rundevoll skole.

 

Egersund har mange nye og eldre boligfelter. Her ser vi Sandbakkane til høyre og Nyeveien, Gamleveien og Havsøyne til venstre.

Hellvik:

Hellvik er et tettsted i Eigersund kommune i Rogaland. Hellvik ligger ca. 14 km fra Egersund sentrum. Togstasjonen gjør det enkelt for de som ønsker å reise kollektivt til Egersund eller mot Stavanger. Hellvik ligger rett med sjøen og har en flott båthavn.

Tettstedet er et aktivt samfunn med eget idrettslag, bedehus, skole, barnehage og mange aktive foreninger og lag for alle aldersgrupper. Hellvik har blant annet egen golfbane i Maurholen.

• Hellvik – 18 km fra sentrum, 18 min kjøring 

Hellvik er et trivelig tettsted med kort avstand til Egersund.

Helleland:

Bo landlig, men likevel sentralt. Dette er stedet er ideelt for folk som er interessert i friluftslivet med turgåing i fjellet, bading eller fiske.

Helleland består blant annet av områdene Folhammaren, Svalestad, Strømstad, Birkeland, Dybing, Årrestad, Løvold samt byggefeltet Skjerpe. Helleland har flere boligfelter som har nærhet til skole, butikk, kafé, bensinstasjon og idrettsanlegg.

• Helleland – 15 km fra sentrum, 15 min kjøring

Sokndal:

Sokndal er den sørligste kommunen i Rogaland og grenser mot Agder. Kommunen grenser i vest mot Eigersund, i nord og øst mot Lund kommune, i sørøst mot Flekkefjord.

De fleste bor i kommunens eneste tettsted, Hauge i Dalane, som også omfatter tettbebyggelsene Sogndalstrand og Rekefjord på kysten like utenfor. I dette området bor i alt 65 prosent av kommunens innbyggere (2016). Man kan også bosette seg langs kysten (Åna-Sira, Jøssingfjord og Nesvåg) og i enkelte av dalene i innlandet.

•  Sokndal – 27 km fra sentrum, 28 min kjøring

Sokndal er kjent for de koselige gamle sjøbuene på Sogndalstrand.

Bjerkreim:

Bjerkreim grenser til Gjesdal i nord, Sirdal i Vest-Agder i øst, Eigersund i sør og Hå og Time i vest.
Bjerkreim er en stor vindkraft- og jordbrukskommune. Kommunen har et variert næringsliv og flere ulike bedrifter innen bygg og anlegg, og diverse produksjonsbedrifter.

Og med kort avstand til andre tettsteder og byer i Sør-Rogaland, har en god del innbyggere valgt å bo i Bjerkreim og arbeide i omkringliggende kommuner.

Bosetningen er i områdene langs Bjerkreimsvassdraget i de sørlige deler av kommunen. Her ligger Vikeså ved Svelavatnet, og kirkestedet Bjerkreim med tettbebyggelse der Oreåna (Ørsdalsåna) og Bjerkreimsåna møtes.

• Bjerkreim – 27 km fra sentrum, 25 min kjøring

Bjerkreim sett fra lufta.

Lund & Moi:

Lund kommune og tettstedet Moi ligger mellom Stavanger og Kristiansand. Både E39 og Sørlandsbanen går gjennom kommunen.

Lund kommune med sine 3 247 innbyggere er en koselig, liten kommune med fantastisk beliggenhet dersom du liker natur. De fleste av Lunds befolkning bor på Moi som har barne- og ungdomsskole, barnehage, kirke og idrettsanlegg for inne- og uteaktiviteter. Hovsherad og Heskestad har barneskoler og barnehager, idrettsanlegg og butikk. Over alt er det lett tilgang til fantastiske naturopplevelser hele året.

Dersom du liker å gå på ski er Sætra få minutter unna med gode snøforhold når temperaturen tillater det. Her kjøres opp 2,5 km lysløypetrase for klassisk og friteknikk. På gode dager kjøres også lengre løyper innover nydelig turterreng mot Sandstøl. Det er Moi IL som står for løypeprepareringen. Det er heller ikke langt til nærmeste skibakke, Bjørnestad skisenter, som er rundt en halv times biltur fra Moi.

Industri er viktigste næringsvei i Lund med 33 prosent av arbeidsplassene i kommunen, 39 prosent inkludert bygge- og anleggsvirksomhet og kraft- og vannforsyning/renovasjon (2016). Trelast- og trevareindustri er en dominerende bransje med 92 prosent av industriens sysselsetting.

• Moi – 48 km fra sentrum, 44 min kjøring

 

Se også:

Boliger til salgs

Boliger til leie

Fordeler med å bo i Egersundregionen