fbpx

Studenttreff hos Aker Solutions

Publisert: 24.01.2020

45 studenter møtte opp til Aker Solutions studenttreff 2. januar 2020.

Arrangementet var for studenter fra Egersundregionen som studerer på universiteter, høyskoler og tekniske fagskoler som ønsker informasjon om mulighetene i bedriten.

– Et av tilbudene bedriften orientert studentene om var mulighetene for å skrive bachelor- og/eller masteroppgave for bedriften. «Aker Solutions vil legge til rette for at studenter kan sitte hos oss og skrive oppgaven. De vil få en veileder og kontaktperson fra bedriften,» sier HR business partner Roy Hovland.

Mulighet for jobb

Det er mulighet for en lang og meningsfull karriere i Aker Solutions.

– Det vil være mulighet for jobb til nyutdannede som er ferdig skolen i 2020 innenfor flere fag, spesielt innenfor IT hvor vi bygger opp en ny avdeling, sier Hovland. 

Senior Manager John Mckown i Aker Solutions forteller at fremtidens unge har mulighet for en lang karriere i bransjen.

– Halvparten av oljen er igjen. Driftskostnadene har gått ned, produksjonen øker og utslippene er stabile. Turbindrift – som er den største utslippskilden og kommer til å sysselsette mange ingeniører, fordi det nå er lovpålagt å elektrifisere Nordsjøen, sier Mckown.

Gode muligheter og viktige prosjekter

Flere plattformer trenger oppgradering i form av ny teknologi med smarte løsninger. Aker Solutions jobber for å få ned karbonavtrykket i prosjektene og satser på flytende vindmøller. 

– Vi har flere store utbyggingsprosjekter på gang, som involverer store kontrakter her i Egersund med også i utlandet, forteller daglig leder Jan Ertesvåg.

Mulighetsutvikler Kjersti Søyland Bye sier at slike studenttreffet skal vise ungdommer at det er gode muligheter til flytte hjem når de er ferdige med å studere. 

– Det finnes så mange spennende arbeidsplasser i Egersundregionen. Vi ønsker å gjøre en aktiv jobb for å påvirke til vekst i Egersundregionen og gjøre ungdommene bevisste på at det er god mulighet til flytte hjem etter endt studie. I fremtiden håper jeg å få til flere studenttreff med alle partnere i Egersundregionen for studenter med all slags studiebakgrunn, sier Søyland Bye.

Mulighetsutvikler Kjersti Søyland Bye.

Fremtidig arbeidsplass?

Markus Hetland (22) og Hallvar Voilås (22) deltok på studenttreffet og synes det var veldig interessant. Begge er fra Egersund og studerer i andre byer. Hvis den rette jobben dukker opp kunnet de godt tenkt seg å flyttet hjem til Egersund igjen. Hetland har gått to år på bachelor i IT og informasjonssystemer ved UNS i Hønefoss. Voilås studerer kybernetikk og robotikk på NTNU

– Dette er det tredje året jeg deltar på studenttreffet. Jeg ønsker å oppdatere meg på mulighetene som er her ute. Akers Solutions er en av det mest attraktive bedriftene i Egersund, sier Voilås.