fbpx

Suksessen med sommerjobbkampanjen

Publisert: 27.08.2021

Sommerjobbkampanjen, i regi av Egersundregionen.no, fortsetter suksessen neste år også. Dette er en god anledning for studenter som ønsker å bygge nettverk med hverandre og næringslivet.

Heidi Herredsvela Gravdal, Stine Nordbø Grimsrud, Gudrun Ellingsen

10 studenter fikk sommerjobb via Egersundregionen.no sitt prosjekt «Innovative sommerjobber». Bildet er tatt i forbindelse med samlingen de hadde ved oppstart.

Kristian Karlsen Kristoffersen (22) fra Egersund og Runar Hillestad (25) fra Sandnes har hadde sommerjobb hos Dalane Energisalg. Jobben var å undersøke om det er muligheter for å kunne tilby nye produkter eller tjenester til selskapets bedriftskunder. Etter seks uker ble dette presentert for arbeidsgiver.

Runar Hillestad og Kristian Karlsen Kristoffersen hadde sommerjobb hos Dalane Energisalg. Foto: dalane-tidende.no

I artikkel fra Dalane Tidende forteller de:

– Det virket som en kreativ jobb. Og så får jeg brukt noe av det jeg lærte om forretningsutvikling gjennom studiene mine, sier Kristian.

– Som ingeniør får jeg her muligheten til å se hvordan strøm blir brukt. Jeg sitter jo mye og regner på masse store tall, men det er noe annet å komme inn på markedet og faktisk de hvem som trenger strømmen, og hvilke tiltak som kan forbedre strømbruken. Det jo det vi sitter og ser på: Hvordan kan vi gjøre det lettere å bruke mindre strøm og reinere strøm? forklarer Runar.

Anne Vigdis Ellingsen, daglig leder i Eigersund Næring og Havn KF styreleder/daglig leder for Egersundregionen.no.

Innovative sommerjobber

Kampanjen «Innovative Sommerjobber» er en del av attraktivitetsprosjektet for Egersundregionen.no, som viser fram regionens muligheter for å jobbe, bo og leve.

– Bakgrunnen for kampanjen var at vi ønsket å tiltrekke oss dyktige studenter som skulle få utfolde seg i næringslivet med innovative prosjekter som var relevante for deres utdanning. Dette har vi lykkes med og resultatet for årets sommerjobb-kampanje er over all forventning for både studenter og arbeidsgivere! sier daglig leder i Egersundregionen.no og Eigersund Næring og Havn KF.

I løpet av sommeren har ti studenter hatt sommerjobb gjennom prosjektet. Fem bedrifter som er partner i Egersundregionen.no har deltatt.

– Til neste år håper vi å kunne tilby enda flere studenter spennende sommerjobber, smiler hun.