fbpx

Sommerjobben åpnet dørene til arbeidslivet

Publisert: 02.07.2021

Annika Hagen (23) har kapret både sommerjobb hos Eigersund Næring og havn (ENH), og en jobb på plankontoret i Eigersund kommune ved siden av masterstudiet etter sommeren. Etter masterstudiet har hun store muligheter for fast jobb i kommunen.

Heidi Herredsvela Gravdal, Stine Nordbø Grimsrud, Gudrun Ellingsen

– Jeg så et innlegg på Facebook fra Egersundregionen der ENH søkte etter sommerjobb. Det så kjempeinteressant ut. Jeg søkte og fikk jobben. Prosjektlederen min i ENH tipset meg om jobben i kommunen. Og etter intervjuet fikk jeg en 50 prosent stilling nå til høsten med mulighet for fast ansettelse fra juni 2022. Jeg hadde ikke trodd det skulle gå så fort, forteller Annika fornøyd.

ENH forvalter og utvikler kommunens næringsområder, og utlyste nettopp tre sommerjobber med spesialisering innen logistikk eller næringsutvikling. Disse stillingene er nå besatt. Annika skal være prosjektmedarbeider for utvikling av næringsarealet på Kaupanes, som er ett av de viktigste områdene i kommunen, hvor det er satt i gang flere utviklingsprosjekter.

Jobben til Annika består også av å lage én intern rapport for ENH, for å se hvilke aktører som er der nå, og hvilke fremtidsmuligheter det finnes i området.

– Jeg ser på arealene som er tilgjengelige på Kaupanes på Eigerøy. Her er det flere arealer som ikke er utbygget, men regulert til industri. Min jobb er blant annet å legge til rette for fremtidige aktører som ønsker å etablere seg her. Innen mulighetsstudiet er jeg i kontakt med bedrifter i området som ønsker å utvide. Det er store arealer for utbygging.

Fellessamling for de som fikk sommerjobb gjennom Egersundregionen.

Fikk også sommerjobb gjennom Egersundregionen

30. juni var det fellessamling for alle som hadde fått seg sommerjobb gjennom Egersundregionen. Dette er et samarbeid mellom flere spennende bedrifter i Egersund. På videoen under møter du Annika og Mathias Vehus hos Navtor som forteller hvorfor de ønsket en sommerjobb i Egersund og hvilke muligheter sommerjobben gir dem.

Sommerjobben i ENH er den første relevante jobben i forhold til studiet. Frem til nå har Annika studert i Stavanger, og har ett år igjen på mastergraden i by og regionalplanlegging. Neste år er hun utdannet sivilingeniør med god jobberfaring fra ENH. Og dermed godt forberedt som planrådgiver i kommunen.

Store fremtidsmuligheter i Egersund

Hun og kjæresten, som er fra Hauge i Dalane, har nettopp kjøpt seg hus i Egersund. Annika har ingen planer om å reise tilbake til hjemstedet Mandal, og har allerede funnet seg til rette i Egersund.

– Når vi flyttet til Egersund, hadde jeg lite kjennskap til byen og hva som var her. Jeg har blitt positivt overrasket over alt som rører seg innen næringsutvikling og fornybare fremtidsmuligheter. Det er en fin by med store jobbmuligheter og fritidsmuligheter. Jeg trives godt her.