Publisert: 31.08.2020

Maskinfører Magne Andre Skadberg (20) og lærling Sander Randen Eigerøy (19) fra Egersund får utfordre seg selv og jobbe med sin største interesse – maskiner og graving. Bertelsen & Garpestad søker nyutdannede og kandidater med bred erfaring til ledige stillinger.

Som maskinfører i Bertelsen & Garpestad er Magne Andre en del av et inkluderende arbeidsmiljø med trivelige folk. Nylig var han med på å lage en 1250 meter ny vei i Bodø kommune.

– Jeg graver og er med å renske fjellet etter sprenging av fjellmassen. Jeg har alltid hatt en interesse for maskiner, spesielt gravemaskiner, forteller maskinfører Magne Andre, som ble ferdig med læretiden i mai.

Lærling Sander Randen.
Maskinfører Magne Andre Skadberg.

Sander gikk bygg og anlegg på Dalane videregående skole og ett år som anleggsgartner på Øksnevad videregående skole. Han startet læretiden i august 2018 og stortrives.

– Det er i Egersund jeg vil bo. I tillegg er det gode muligheter til å vokse sammen med bedriften jeg er lærling hos. Det er utfordrende arbeid og ingen dager er like, forteller lærlingen i vei og anleggsfag.

Sander går i onkelens fotspor og jobber med å legge alt fra rør til å spa. Han hjelper maskinførere med blant annet å sope veien, rydde etter kabelgrøft og skru på utstyr.

Trygg arbeids- og læreplass med store karrieremuligheter

Faglig leder for lærlinger og HMS- og kvalitetsleder Paul Ivar Hov (40) forteller at Bertelsen & Garpestad ønsker selv å bygge og utvikle våre fagfolk.

– Vi er opptatt av kulturbygging. Da kan vi bygge fagfolk opp etter vår kultur. Vi tilbyr god opplæring og et godt samarbeid med opplæringskontoret OKAB og OFIR. Vi legger stor vekt på faglig kurs i regi av opplæringskontoret. Vi har også egne kurs. Lærlingene får tidlig mulighet til å reise ut på prosjekter ut i feltet. Hvis de lurer på noe får de stor støtte fra fadderen som hver lærling får tildelt, forteller Paul Ivar som har jobbet 13 år i Bertelsen & Garpestad.

Maskinfører Magne Andre Skadberg, faglig leder for lærlinger og HMS- og kvalitetsleder Paul Ivar Hov og lærling Sander Randen.

– Vi vil ha lærlinger som har vilje og interesse for faget. Det er store karrieremuligheter hos Bertelsen & Garpestad. Vi ønsker at våre ansatte skal fortsette å utvikle seg etter fagutdanning. Vi har fokus på kurs og kompetanseheving. Det er muligheter for å komme inn i bedriften med den riktige kompetansen og for den rette er det muligheter for videreutdanning og kompetanseheving – blant annet mellomlederskole i regi av MEF. Det skal svare seg å legge ned godt arbeid og innsats, forteller han.

Selv har han fagbrev i bergverk og bachelor i bygg med studieretning anleggsteknikk. Nå har han startet på en erfaringsbasert mastergrad i risiko, styring og sikkerhetsledelse.

Søker flere ansatte

HR-ansvarlig Ida Birkeland Grova (31) forteller at Bertelsen & Garpestad søker ikke bare etter lærlinger, men også nyutdannede og de med bred erfaring.

Bertelsen & Garpestad sin hovedbase på Hovland på Eigerøy.

Er du interessert i en jobb i Bertelsen & Garpestad må du påregne reising i hele Norge. Du blir tilbudt spennende arbeidsoppgaver, et trivelig og godt arbeidsmiljø og gode lønns- og arbeidsbetingelser.

– Hovedbasen vår er i Egersund, og du bør like å reise. Vi tilbyr fleksibilitet, gode skiftordninger og mye faglig og sosialt påfyll. Vi har fokus på trivsel. Bertelsen & Garpestad har lavt sykefravær, det viser at folk trives, forteller hun.

Trainee-ordning

For første gang testet Bertelsen & Garpestad ut en trainee-ordning.

– Vi har ansatt en nyutdannet fra NTNU som skal inn som prosjektingeniør og skal bli prosjektleder. Vi er spesielt på jakt etter de som har bodd hjemme og som nå vil hjem til Egersund igjen, sier Ida.

Ved å være synlige, jobbe hardt for å opprettholde et godt omdømme og være til stede der det skjer, skal Bertelsen & Garpestad klare å få utflytterne hjem igjen.

– Vi skal være mer synlige på sosiale medier og tørre satse på unge. Derfor satser vi stort på lærlinger, sier Ida.

Om Bertelsen & Garpestad:

Bertelsen & Garpestad AS, etablert i 1959, er et ledende maskinentreprenørfirma innen bygg og anlegg. Firmaet omsetter årlig for ca. 1,2 milliard og har 240 ansatte. Typiske prosjekter for oss er vegbygging, kraftanlegg, masseflytting og sprengningsarbeider.

Selskapet inngår i konsernet B&G Holding AS som til sammen består av over 20 selskaper. Vi tar på oss oppdrag i hele Norge. Vi får stadig nye, utfordrende og spennende oppdrag.

Ønsker du nye utfordringer i et godt miljø er Bertelsen & Garpestad i konstant vekst og søker i den forbindelse dyktige folk til nye stillinger, vi er interessert i alt fra erfarne folk til nyutdannede, så vel som studenter og lærlinger.