Publisert: 15.06.2023

Smaksgledereren ved Berentsens Brygghus ser frem til sommerens aktivitet på huset. Fra 12. juli tar han imot gjester til «Drop-in» omvisning og smaking tre ganger ukentlig.

 

 

 

Rune Nagel Andersen står i lys gul skjorte bak baren i Berentsens Bryggerstue. Baren er forseggjort med utskjæringer i mørkt tre.

Rune Nagell Andersen gleder seg stort til å ønske både fastboende og gjester inn dørene til Berentsens Brygghus i sommer. (Foto: Helene Holm)

– Vi gleder oss til å ta med gjester på innsiden av bryggeriet for å gi dem en følelse av hva vi driver med, forteller bergenseren entusiastisk. 

I høst søkte Berentsens Brygghus etter en avdelingsleder for det nye smaks- og opplevelsessenteret. Den som fikk jobben, det var Rune. Og han fikk den optimale arbeidstittelen: smaksgleder.

Og det er nettopp det han ønsker å formidle. Gleden med ulike smaker. Sortimentet til Bryggeriet har vokst seg bredt med mange forskjellige brustyper, eplemost, øl, gin og etterhvert også whisky. Sommerens tilbud om smaking og omvisning omfatter øl, men det finnes også et alkoholfritt alternativ for de som ønsker det.

Det nye smaks- og opplevelsessenteret er enda ikke helt ferdig, selv om det nærmer seg. Gjestene som hopper på en omvisning i sommer får dermed se området slik det er akkurat nå og kanskje litt om planene fremover mot åpningen av senteret i løpet av høsten.  

bryggerkjeler hos Berentsens med stige opp til inspeksjonsluker.

Opp denne trappen må man gå for å inspisere øl under brygging. Dette får besøkende ta en nærmere titt på i sommer. (Foto: Berentsens Brygghus)

Både norsk og engelsk

«Drop-in» tilbudet skal være for både turister og fastboende. Presentasjonen vil derfor foregå på norsk og engelsk etter behov.

– Besøkende skal lære noe nytt og reise hjem en opplevelse rikere, forteller Rune.

Mandager, onsdager og fredager fra 12. juli-18. august kl. 14.30-15.30 vil det være mulig å møte opp for å få en omvisning med smaking. 

– Vi anbefaler å møte om 10 minutter før, i ølutsalget, sier Rune.

Turen går først opp i bryggerstuen der det blir historiefortelling med smaking. Turen går deretter videre ut i produksjonslokalene og besøkende får høre mer om prosessen bak de ulike produktene. 

Utopia-brusene stilt ut på et skjær ved sjøen. Fra venstre: lys rosa rabarbra, gyllen mango, nyprebrusen med en rosafarge og blåbær-utopia til høyre som har en mørk lilla farge.

Utopia-brusen er et populært innslag. Brusen inneholder ingen konserveringsmidler og er søtet med epler. Fra venstre mot høyre ser vi smakene Rabarbra, Mango, Nype og Blåbær. (Foto: Berentsens Brygghus)

brussmaking

Brusentusiaster er hjertelig velkomne til omvisning. I utvalget finner man klassikere som har vært med helt fra starten i 1895, som Bringebærbrusen. Og den nyere serien kalt Utopia med smaker som er rabarbra, mango, blåbær og nype. 

Eplemosten lages av 100% naturlige ingredienser og har ikke noe tilsatt sukker. Årets nyhet er en egen smak med eple og rabarbra, tilsatt boblevann, som de selvsagt byr på i anledning det alkoholfrie smakingen.

skisse over det nye opplevelsessenteret til Beretnsen. Vi ser bygningen fra sjøsiden der det er laget til benker og bor utenfor en ny inngang til høyre på bygget.

Når det nye smaks- og opplevelsessenteret står klart til høsten vil det ligne denne skissen.  (Foto: Berentsens Brygghus)