Blant landets 145 forhandlere fra Kirkenes i nord til Mandal i sør ble Norgeshus Egersund kåret til årets forhandler i 2022. Dermed ble årets regionale samling lagt til «okka by».    

 

Benn Båtvik og Eirik Åse i foajeen på Grand Hotell. Mellom seg har de en roll-up med reklame for Norgeshus Egersund.

Benn Båtvik (t.v.) fra hovedkontoret til Norgeshus sammen med økonomisjef i Norgeshus Egersund, Eirik Åse. (Foto: Helene Holm)  

– Jeg startet dagen med en nydelig joggetur i Vannbassengene sammen med Helge Åse, daglig leder i Norgeshus Egersund. For en flott by og friområde, deler Benn Båtvik entusiastisk.

– Vi fikk se mye av byen, og Helge fikk pekt ut de nyeste husene de har bygget fra utvalget vårt. Skikkelig flotte hus, skryter han.

Benn Båtvik er markedsdirektør i Norgeshus, som har hovedkontor litt utenfor Trondheim. Kjeden dekker hele spekteret av oppgaver innen boligbygging, fra regulering og arkitekturprosjektering til søknadshåndtering og ferdigstillelse. I tillegg har de oppdrag innen rehabilitering, tilbygg og oppussing. 

– Det har vært en artig reise siden Helge kom inn i kjeden i 2018, da som Byggefirma Seglem & Åse. De har vært veldig gode til å bruke de ressursene vi som kjede har å by på, samtidig som de tør prøve nye ting, forteller Båtvik.

– Vi så tidlig at dette var en forhandler som kunne bli skikkelig god. Både til å bruke konseptet vårt, men også at de ville tjene godt med penger, fortsetter han.

God veiledning

– Jeg vil si at mye av grunnen til at vi har økt omsetningen vår er fordi vi har levert gode produkter til kundene våre. Vi har gode, faglige sparringspartnere i kjeden. Vi sitter ikke alene på kontoret og leter etter løsninger på utfordringer vi støter på, utdyper Eirik Åse. 

Økonomisjefen i Norgeshus Egersund er i tillegg veldig opptatt av at folk skal få god veiledning når de skal pusse opp eller renovere boligen sin. Nylig har Norgeshus lansert et nytt konsept som de kaller «Som nytt fra Norgeshus» – boligen totalrehabiliteres og blir kategorisert som nybygg. Dette har Norgeshus Egersund tatt på strak arm. De har blitt energirådgivere og har allerede fått de første oppdragene innenfor konseptet.

– Her er bærekraft et viktig stikkord, for her handler det om å ta vare på det man har og utbedre eksisterende bolig for å få den mer energieffektiv og med en høyere bostandard, forklarer Åse.

Norgeshus setter miljø- og bærekraft høyt. Som første boligkjede i landet har de utarbeidet klimagassregnskap for samtlige kataloghus som vil gjøre det enklere å vurdere klimatiltak fortløpende.

En gruppe mennesker fra Norgeshus hører på foredrag.

Regionmøtet i Norgeshus var spekket med foredrag og erfaringsdeling.  De ulike Norgeshus-forhandlerene stiller med alle ansatte for å sørge for at informasjon kommer helt ned til grunnplanet. (Foto: Karin Stene Lunde)

Egen skole

I slutten av august var Norgeshus Region Sør samlet på Grand Hotell for å få utveksle erfaringer, få påfyll av kunnskap og bli oppdatert på nye produkter fra leverandørene sine. Kvelden ble satt av til sosialt lag og ølsmaking og omvisning hos Berentsens Brygghus. 

I april var hele kjeden samlet i Tromsø, der Norgeshus Egersund ble kåret til «årets forhandler». En helhetlig vurdering pekte blant annet på et godt arbeidsmiljø, kvalitet i arbeidet, merverdier skapt til kunder og verdiskapning i lokalmiljøet. Etter dette var det et naturlig valg for kjeden å ha sin neste regionsamling i Egersund.

– Vi har en regional samling i året og en årlig kongress. Dette sørger for at alle som jobber i Norgeshus skal være godt oppdatert på hva vi kan tilby av assistanse fra hovedkontoret, men vel så viktig, at alle våre ansatte på byggeplassene skal være godt informert om hvordan vi for eksempel jobber med bærekraft. Det hjelper lite av vi på kontoret bestemmer oss for et bærekraftsmål, mens det ikke er forankret ute i felten, understreker Båtvik.

– En annen styrke med å være med i kjeden er at de har egen Norgeshusskole som faktisk har en egen rektor. Herunder har de lærlingskole og eget videreutdanningstilbud som heter «Fra tømrer til BAS». Og som nevnt tidligere, sertifisering av energirådgivere, forteller Åse.

Som de fleste andre har også Norgeshus merket tendenser til endringer i økonomien til folk.

– Dette blir nok ikke noe gullår for byggebransjen, men heldigvis har forhandlerne våre i denne regionen greit med arbeid fremover. Vi ser en endring i at folk er mer påpasselige med pengene sine og at det velges mer rimelige løsninger, sier markedsdirektøren.

Les mer om sparetips fra Norgeshus Egersund her.

Benn Båtvik forteller at Norgeshus også har lansert nye boliger i katalogen sin som skal være rimeligere å bygge, men samtidig se fine ut. Da går det på å få ned antall timer man bruker på å bygge et hus, men samtidig beholde et godt husdesign. Se en av modellene her.

– Det er to skikkelig flotte, arkitekttegnede hus. Det må være hus man kan være stolt av selv om prisen for å bygge dem er lavere enn øvrige i katalogen, understreker både Båtvik og Åse.

– Det er bare å ta kontakt med Norgeshus Egersund om man vil pusse opp, renovere eller vurderer å bygge ny bolig, oppfordrer markedsdirektøren med et smil.