Publisert: 25.08.2021

Cathrine Baklund Tunheim (32) ble i juni ansatt som distriktsalgssjef for NAVTOR og stortrives. NAVTOR er i stor vekst og har ansatt 15 nye i år. I løpet av året trenger NAVTOR flere nye ansatte, og spesielt programmerere for å holde tritt med det voksende markedet.

Heidi Herredsvela Gravdal, Stine Nordbø Grimsrud, Gudrun Ellingsen

Tor Andreas Svanes, daglig leder og grunnlegger av NAVTOR og Cathrine Baklund Tunheim, nyansatt distriksalgssjef.

Hovedkvarteret til NAVTOR er i Egersund. De ønsker flere, lokale medarbeidere som kan være med å ivareta NAVTORs voksende kundemasse og administrere de andre kontorene i utlandet. I tillegg til den maritime bransjen byr Egersund på flere veletablerte og fremtidsrettede bedrifter innen bransjer som IT, helse, servicebransjen, finans, industri og produksjon, olje og gass, bygg og anlegg, data og teknologi, logistikk og salg.

– Mange fra Rogaland tror at NAVTOR kun selger sjøkart til den maritime bransjen. Det stemmer ikke. Vi er en stor teknologibedrift i vekst, og trenger all mulig personell innen salg, tekniske-, finansielle- og utviklingstjenester. NAVTOR tilbyr et bredt spekter av servicetjenester og produkter. Vi ønsker flere lokale medarbeidere for å sikre oss best mulig kompetanse her i Egersund, forteller daglig leder og grunnleggeren av NAVTOR, Tor Andreas Svanes.

Er du fra Egersundregionen og ønsker å bosette deg her med en programmererutdannelse i baklommen? Ta kontakt her.

Fra rekruttering til maritim

Cathrine har jobbet ca. 8 år innen salg og rådgivning i rekrutteringsbransjen, men til slutt var hun klar for å skifte beite. Hun ble kjempeglad når hun fikk tilbud om ny jobb som distriktsalgssjef i NAVTOR i Egersund.

– Det er salgsbiten jeg brenner for og liker aller best. Jeg ønsket å prøve noe helt nytt, å jobbe i en helt annen bransje. Det var både spennende og skummelt å begynne i den maritime bransjen hos NAVTOR, forteller hun.

NAVTOR er verdens ledende leverandør innen utvikling, teknologi og distribusjon av innovative e-Navigasjonsløsninger (NavTracker, NavBox og NavStation) innen shipping, og en totalleverandør av navigasjonsinformasjon og -tjenester til verdens handelsflåte. Cathrine har fått ansvaret for hele fiskeflåten i Norge som består av 300 fartøy. Noe av arbeidet i NAVTOR består av oppfølging av disse, samt presentere produkter og tjenester til nye rederi.

– Nå i starten er målet mitt å ha kontroll på produktene, reise rundt til rederier og bli kjent, samt få et bredere nettverk i bransjen. Jeg stortrives med å reise rundt på messer. Det er en god anledning for nettverksbygging, forteller hun.

Etter hun ble kontaktet av et rekrutteringsbyrå, tipset de Cathrine om en ledig stilling i NAVTOR. Det førte til tre intervjuer og en case som måtte løses. Det var da hun innså at hun ville ha jobben i NAVTOR.

– Casen bestod av ca. fem spørsmål om salg som skulle besvares og presenteres. Det var veldig kjekt å løse casen og vi hadde gode samtaler om problemstillingen. Jeg ble bare enda sikrere på at jeg ønsket å jobbe innen salg og at dette skulle være i NAVTOR.

Cathrine startet som distriksalgssjef i NAVTOR i juni i år.

En trygg og god start

Cathrine som opprinnelig er fra Varhaug, startet i NAVTOR 28. juni og forteller at hun ble tatt veldig godt imot. Første dag på jobb stod PC klart opprigget, hun ble registrert i systemene og fikk utdelt et kort.

– Jeg er vant med å finne ut ting selv. Her ble ny og all informasjon jeg trengte, servert på et fat. De første dagene bestod av opplæring i syv ulike temaer. Alt var lagt til rette for at verktøykassen hadde riktig innhold. Folk var innom kontoret mitt, og spurte hvordan det gikk, og om jeg trengte hjelp med noe.

Cathrine har en bachelor i markedsføring, spesialisert i salgsledelse. Hun bor på Lende, rett utenfor Bryne, og tar toget fra Bryne til Egersund hver dag. Tiden på toget bruker hun blant annet til å planlegge dagen hos NAVTOR.

Store karrieremuligheter

I NAVTOR er det store karrieremuligheter om man ønsker å utforske mulighetene. Det koker som oftest ned til hva man ønsker å gjøre selv og hva man trives å jobbe med.

– Vi ønsker å legge til rette for at folk får jobbe med det de synes er interessant. Det er viktig å jobbe med det man liker – både for NAVTOR og den enkelte sin del, sier Tor Andreas.

Cathrine synes det er spennende å få jobbe i NAVTOR. I fremtiden ser hun for seg mer ansvar og en bedre teknisk forståelse av alle produktene NAVTOR tilbyr.

– NAVTOR er en moderne og innovativ bedrift som har et stort fokus på teknologiutvikling. Samtidig er NAVTOR en solid og trygg arbeidsplass. Det er en veldig spennende bedrift for oss som er i 30-års alderen og som fremdeles har mange flere år foran seg. Jeg synes NAVTOR er inkluderende og fleksibel på arbeidstid med tanke på familielivet. Her spiller vi på samme lag!