Publisert: 26.05.2023

Det er ingen hemmelighet at flere bedrifter i den maritime klyngen i Egersundregionen hjelper kundene sine å holde stø kurs på havet. Men skal du i tillegg holde båten i ro på sjøen og drømmer om førerløs styring, da er det Marine Technologies du skal snakke med. 

 

 

 

Sveinung Tollefsen og JOn S. Hjørungnes studerer skjermene på veggen mesn Monica Aase manøvrere simulatoren.

Sveinung Tollefsen og Jon S. Hjørungnes følger med når Monica Aase demonstrerer simulatoren som viser noe av det Marine Technologies har på menyen. (Foto: Helene Holm)

– Den store forskjellen med våre produkter er at vi følger produktet fra A til Å. Her i Egersund selger og tegner vi løsningene. Deretter bygger vi alle monitorene selv, skreddersydd til hver enkelt båt. Også med tilhørende stoler, forteller Sveinung Tollefsen. 

Han legger ikke skjul på at de har mye å gjøre om dagen. Akkurat nå søker Marine Technologies etter flere folk i ulike stillinger.

– Vi trenger automatiker eller elektriker, logistikkmedarbeider og produksjonsmedarbeider.

Marine Technologies er inne i flere markeder med både store og det de kaller for bittesmå kontrakter innen de ulike områdene de leverer til. De leverer multifunksjonelle, integrerte brosystemer med operatørstoler i alt fra en yacht eller to i året til store cruiseskip. 

Sveinung Tollefsen og JOn S. Hjørungnes studerer skjermene på veggen mesn Monica Aase manøvrere simulatoren.

Monicas ekspertise er blant annet 3D-design og brukerdesign. Hun begynte å jobbe i MT ved siden av studiene i 2021. (Foto: Helene Holm)

Bedriften er en viktig brikke innen autonomi til havs, altså førerløse båter/ferjer/skip. De har både vært involvert i prosjektet MilliAmpere med NTNU og Zeam, verdens første førerløse ferje. Den skal gå i trafikk i Sverige mellom Kungsholmen og Södermalm fra juni 2023.

Dynamisk posisjonering er en form for gps-anker som kan holde båter/skip i ro på havet. Offshore vind er dermed et naturlig og stort marked som både kan ha behov for autonomi og dynamisk posisjonering. I tillegg til en integrert broløsning. Perfekt for Armada som bygger robotiserte serviceskip til havvindmøller – et annet prosjekt MT bidrar inn i. 

Skal være lett å få ja

Selskapet er eid av Edison Chouest Offshore. Men i motsetning til andre utenlandske eiere er det kort vei for Sveinung Tollefsen å få et ja eller nei til prosjekter de vil forske på. Det er en familie bak det amerikanske bedriftsnavnet.

–  En solid og trygg eier, understreker Tollefsen.

Sveinung Tollefsen og JOn S. Hjørungnes studerer skjermene på veggen mesn Monica Aase manøvrere simulatoren.

Pålitelig ungdom kan man treffe nesten til alle døgnets tider, 7 dager i uka på Langholmen. Nerijus Lescinskas har stått i mange timer tidligere for å montere MT Computere. Nå jobber han som Technical Engineer. (Foto: Helene Holm)

– Mange lokale ungdommer får jobb her for å montere alle delene i forskjellig maritim elektronikk, alt fra PC-er til skjermer. Det er en merverdi vi er stolte av, forteller han. 

Ved å ha produksjonen i eget hus har dermed Marine Technologies bedre kontroll på leveringstid enn om de hadde vært avhengige av en tredjepartsleverandør.

– Vi holder også på med en konstant videreutvikling av produktene våre, i tillegg til mye spennende teknologi. Kundene våre er flinke til å gi oss nye utfordringer, sier Sveinung.

Ble sett, fikk jobb

Jon Sivert Andreassen sa ja til Marine Technologies og ble sendt til Vietnam på jobbreise.

Det var en kraftig forenkling av historien. For å utdype den noe mer, så var det slik fatt at Jon Sivert jobbet som elektriker under oppføringen av Egersund Energy Hub. Han ble lagt merke til. Han gjorde faktisk en så glimrende jobb at Sveinung rett og slett ba han om å bytte jobb og starte hos dem i stedet. Som sagt så gjort. 

JOn SIvert Andreassen på kontoret sitt iført sort genser med MT-logo. Han sitter foran pcen sin, og i bakgrunnen kan man se grønne busker gjennom vinduet.

Jon Sivert Andreassen er prosjektingeniør hos Marine Technologies. (Foto: Helene Holm)

– Han hadde ikke vært mange ukene i jobb hos oss før vi sendte han til utlandet for første gang. Han er en flink kar vi ikke kunne la gå, forteller Tollefsen.

Det sier litt om bedriftskulturen hos MT. Er du flink i jobben din kan du jobbe deg opp i firmaet.

– Vi gir de ansatte mye ansvar. De må klare seg selv hos oss. Her blir det ikke noen lang onboardingsprosess, smiler Jon Svanes Hjørungnes, med den amerikanske stillingstittelen Finance and Adminstration Manager.

Samtidig som Jon og Sveinung er opptatte av å gi nyansatte utfordringer, vil de også at de skal trives. De har derfor nylig startet opp med toppturer på onsdager som et lavterskeltilbud de ansatte kan være med på. I tillegg arrangerer vi diverse firmafester og -turer.

– Det er ikke alltid like lett å få nye venner eller komme til en ny by som voksen, så vi håper dette er en kjekk aktivitet flest mulig vil være med på. 

 

Disse stillingene er ledig hos Marine Technologies: