Publisert: 26.01.2023

Verden står midt i en omstilling og Aker Solutions har planer om å bidra til å akselerere overgangen til bærekraftig energiproduksjon. Nå vil de ha med flere på laget som skal styrke morgendagens industri og løse framtidens energiutfordringer.

Lucas Jørgensen holder høyre hånd på rørinntaket på en koblingsdel til de store rørene de produserer.

Lukas Jacobsen er lærling i industrirørleggerfaget ved Aker Solutions i Egersund. (Foto: Helene Holm)

Arnar Geir Valtysson sveiser et rør. han har rød kjeledress og blå sveisemaske.

Arnar Geir Valtysson  er lærling i sveisefaget. Han er spesielt interessert i TIG-sveising. (Foto: Helene Holm)

Arnar Geir Valtysson står i rød kjeledress med sveiserøret i hendene

Arnar Geir Valtysson kunne tenke seg å bli sveiseinspektør om noen år. Først må han sikre seg fagbrevet innen sveising. (Foto: Helene Holm)

samarbeidende robot som er montert på et bord med styreflate i høyre hjøre av bildet.

Grunnleggende programmering av en slik robot vil være en del av læreplanen innenfor alle 12 lærefag.

Kristian Jørgensen på utsiden av sveisehallen på Aker Solutions. I bakgrunnen ser vi en av undervannsinstallasjonene de produserer her.

Kristian Jørgensen har et overordnet ansvar for lærlingene hos Aker Solutions i Egersund. I tillegg studerer han ved siden av sin daglige jobb. Det er en av de store fordelene med å jobbe i Aker Solutions. De som vil lære noe og bygge på egen utdannelse har gode muligheter for å få det til samtidig som man er i jobb.

Aker Solutions

I Aker Solutions utvikles verdensledende teknologi. Ved verftet i Egersund tar denne teknologien fysisk form. Det er rundt 600 ansatte lokalt i Egersund. Rundt halvparten har oppgaver knyttet til produksjonen. Her jobber fagarbeidere, ledere, ingeniører, økonomer og personer knyttet til HMS, personal og administrasjon.

Aker Solutions er en industri og ingeniørbedrift med 180 års historie. De tegner og bygger store installasjoner, samt leverer produkter og tjenester til den globale energibransjen. Prosjektene de jobber med er innen lavkarbon, olje- og gassproduksjon og utvikling av fornybare løsninger som havvind og karbonfangst.

den nye undervannsstasjonen som arker solutions er med på å bygge i australia. Janz heter prosjektet. Alle deler Aker SOlutions bygger er malt i gult.

Subsea Compression Stations skal stå på 1350 meters dyp utenfor Australia. Fabrikasjonsunderlag og bygging av undervannsstasjonen er oppgaver som blant annet verftet i Egersund leverer.