Publisert: 28.04.2021

Etter endt studie er Elisabeth Hegdal (27), Fride Moen (25) og Aasmund Nikolaisen (24) veldig fornøyde med å flyttet tilbake til Egersund. Ny jobb hos Megabite Reklamebyrå er i boks, og de alle tre er blitt lykkelige boligeiere. Jobb- og bomuligheter er fellesnevneren som fikk de til å flytte hjem til og etablere seg i Egersund.

Megabite Reklamebyrå

Aasmund Nikolaisen, Elisabeth Hegdal og Fride Moen elsker å være kreative på jobb. Nå er de klare for å la kreativiteten blomstre i en spennende bransje som stadig er i utvikling. 

Fride og Elisabeth er begge fra Egersund og valgte å flytte hjem etter endt studie.

Elisabeth startet som webdesigner i Megabite Reklamebyrå i 2019 og stortrives med å bruke utdannelsen i jobben. I januar i år ble Fride Moen ansatt som innholdsprodusent, og i takt med økt etterspørsel etter filmtjenester, fikk også kjæresten Aasmund Nikolaisen fast jobb i Megabite.

Megabite er et reklamebyrå som hjelper sine kunder med strategi, konseptutvikling, design, digital markedsføring, foto og film. Her får du hele pakken. Møt Elisabeth, Fride og Aasmund her:

Elisabeth Hegdal

Elisabeth Hegdal

Elisabeth Hegdal jobber som webdesigner hvor hun designer og utvikler nettsider. Hun jobber også med sosiale medier, gjør analyser og kommer fremover til å jobbe enda mer med digital markedsføring.

Hva var viktig for deg etter endt studie når du var på jobbsøking?
– Jeg ønsket å få en jobb som var relevant for både interesse og studieretning.

Hvorfor valgte du å bo og jobbe i Egersund?
Hovedgrunnen for å flytte hjem etter studiene var for å komme hjem til familie og venner. Jeg er oppvokst i Egersund, så dette er mitt hjemsted, derfor ble det også naturlig å jobbe her. Jeg har pendlet nordover i forbindelse med både skole og jobb tidligere, og det tok veldig mye av fritiden. Nå stortrives jeg med kort avstand til jobb. I tillegg fikk jeg en jobb i Megabite hvor jeg ble godt tatt imot og får jobbe med det jeg synes er interessant. Her har jeg har også lært utrolig masse.

Hvor er du om 5 år?
– Jeg er egentlig ganske åpen, men forhåpentligvis jobber jeg i fortsatt i Megabite og sitter med mye mer kunnskap innenfor faget.

Hva synes du om jobbmulighetene i Egersund?
Etter å ha jobbet så mye med Egersundregionen.no og sett hvor mange ledige stillinger det faktisk er til enhver tid i regionen, så synes jeg jobbmulighetene her er svært bra. Det er god variasjon i jobbene også. Det er heller ikke alltid at drømmejobben har en stilling utlyst, da er det bare å sende inn en søknad og krysse fingrene.

Hvilken utdanning har du?
Jeg startet med tre år på medier og kommunikasjon på Vågen VGS i Sandnes. Deretter tok jeg ett år på folkehøgskole i Valdres. Etter folkehøgskolen tok jeg ett «friår» med jobb. Etter det søkte jeg meg så inn på bachelorstudiet IT-støttet bedriftsutvikling ved NTNU i Trondheim som jeg fullførte i 2018.

Fride Moen

Fride Moen

Innholdsprodusent Fride har en variert arbeidsdag i Megabite. Hun jobber med å ta all slags type fotoer; portretter, produktbilder, actionbilder, intervjuer, artikkelbilder, boligfoto, naturfoto, droneflyvning, forskjellige type videooppdrag, samt lager skisser og utvikler ideer.

Hva var viktig for deg etter endt studie når du var på jobbsøking?
– Det var veldig viktig å få jobb innen den studieretningen jeg hadde valgt – Medieproduksjon – dette var absolutt første prioritet. Jeg er for rastløs og har for mye maur i rompa til å være den personen som sitter inne på kontoret foran maskinen dagen lang. I hverdagen har jeg et sterkt behov for å kunne gjøre praktiske og varierte arbeidsoppgaver for å ikke gå lei. Det visste jeg at jeg kunne få om jeg fikk jobb innen media, og da spesielt som foto & videograf. Sjansen til å kunne være kreativ på jobben gir meg utrolig mye.

Hvorfor valgte du å bo og jobbe i Egersund?
– For meg var det mange gode grunner til å bosette seg her i Egersund. Først og fremst er jo «Okka by» hjembyen min og der jeg har familien. Det føltes veldig trygt og godt. Det er kort avstand til både by og natur. Alt en trenger ligger bare en kort tog- eller biltur unna. Har jeg lyst å dra til byen, er det ikke langt til en av Norges største byer – Stavanger. Har jeg lyst å gå på tur så er det fantastisk natur med store variasjoner like utenfor dørstokken og videre innover kommunen med både høye fjell, dype daler og lange strender. Vil jeg gå på ski på vinteren, er det bare 3 timer til hytten vår på fjellet med gode snøforhold. Vil jeg på stranden å surfe eller bare slappe av, så er de beste bølgene og strendene i Norge bare en liten biltur unna. Til slutt så har Egersund boliger til en veldig rimelig pris i forhold til det en må betale i større byer, noe som kommer veldig godt med når en skal etablere seg.

Hvor er du om 5 år?
– Det er ikke godt å si. Jeg er ganske så spontan, men jeg ser i hvert fall for meg at jeg sitter på mye mer kunnskap innen faget en det jeg gjør i dag, noe som gleder meg! En drøm jeg har hatt lenge er å kjøpe meg en van sammen med kjæresten og kunne reist fritt rundt og jobbe freelance derifra. Men jeg kan også se for meg at jeg bor her i Egersund sammen med familien og reiser på siden, alt kommer jo an på koronasituasjonen egentlig. Gleder meg gjør jeg i alle fall!

Hva synes du om jobbmulighetene i Egersund?
– Jeg tror nok jeg var utrolig heldig med å få jobb i Megabite så fort som jeg gjorde etter endt studier, siden det kan være skikkelig vanskelig å komme inn i bransjen, og spesielt i egen hjemby om denne er litt mindre. Føler meg utrolig heldig der.

Hvilken utdanning har du?
Jeg fullførte bacheloren min sommeren 2020 i medieproduksjon på Høgskolen i Volda.

aasmund nikolaisen

Aasmund Nikolaisen

Aasmund jobber som innholdsprodusent og lager foto- og videoinnhold for kunder i hele Rogaland.

Hva var viktig for deg etter endt studie når du var på jobbsøking?
– Jeg rakk aldri å starte jobbsøkingsprosessen. Jeg skriver bacheloroppgave nå og fikk, ved en tilfeldighet, et intervju hos Megabite ettersom Fride jobbet der. Det viktigste for meg var å finne en jobb i samme by som henne.

Hvorfor valgte du å bo og jobbe i Egersund?
– Da Fride fikk jobb her ble det naturlig å følge etter. Egersund er en perfekt størrelse!

Hvor er du om 5 år?
– Det er vanskelig å si! Jeg er spontan og liker å finne nye ting å bryne meg på.

Hva synes du om jobbmulighetene i Egersund?
– Jeg er blitt imponert over Egersund som region. Som sørlending har jeg nok mest forhold til Sandnes og Stavanger, men har fort skjønt at det skjer mye spennende i Egersund! Mange spennende jobber i ulike fag.

Hvilken utdanning har du?
– Jeg fullfører denne våren min bachelorgrad i Medieproduksjon fra Universitetet i Agder. I tillegg har jeg er fagbrev som elektriker på baklomma.

Er du på jakt etter en jobb eller en ny bolig i Egersundregionen?

Er du nyutdannet og på jakt etter ny jobb eller kanskje en sommerjobb?

Egersundregionen byr på mange bomuligheter enten du vil bo sentralt eller landlig – i etablerte eller i nytt boligfelt. Her finner du enebolig, rekkehus, leilighet eller tomt til gunstige priser, enten du er singel, i et parforhold med eller uten barn. Her er det noe for alle.