fbpx

Fant drømmeboligen og ny jobb i Egersund

Publisert: 28.05.2020

Etter 16 år i Oslo flyttet Elin Bredeli Ollestad sammen med ektemann Tormod Ollestad og barn til drømmehuset og ny spennende jobb i Egersund. Det var verken vanskelig å få jobb eller finne en plass å bo.

Elin og Tormod ville ikke bo hvor som helst i Egersund. Og bare to uker etter de bestemte seg for å flytte til Egersund ble drømmehuset lagt ut for salg på Finn.no. Et historisk hus fra 1800-tallet som ble totalrenovert for tyve år siden, med beliggenhet midt i sentrum. Et hus med bakgårdshage hvor hønene, hundene og resten av familien kan benytte seg av en stor skjermet og inngjerdet bakhage. 

I den store bakgården trives både familien og dyrene.
Til sammen har de 6 dyr. 4 høner og 2 hunder.

– Vi gikk igjennom andre bomuligheter på blant annet Svanes og Hestnes, men vi ønsket å bo midt i byen. Jeg er glad for at vi havnet sentralt. I Egersund er det mange hus og boliger som kan passe for mange familier med ulike ønsker og behov, sier Elin.

Bor man utenfor Oslo, og da spesielt i Egersund får man mye mer for pengene. Boligene blir betrakteligere rimeligere. Og med på kjøpet får du bo i urbane Egersund omringet av flott og variert natur.

Flott natur og jobbmuligheter

Elin hadde egentlig ikke tenkt seg hjem igjen, men Tormod tenkte at de sannsynligvis kom til å bosette seg i Egersund eller Stavanger. Etter tvillingene ble 2,5 år bestemte de seg for å legge storbylivet på hyllen og reise til naturskjønne Egersund.

– Vi savnet begge venner, besteforeldre og det med å ha resten av familien nær. I tillegg var det naturen som spesielt trakk meg tilbake. Egersund har variert natur med fjell, skog og hav. Alt er tilgjengelig. Oslo og er bra med trikk til marken, men i Egersund er alt mye mer variert.  Her kommer man neste over tregrensen bare 10 min utenfor byen. Jeg bruker ofte naturen til tur, trening, løping og skiturer, forteller Tormod. 

I dag er tvillingene 3,5 år og de har funnet seg til rette. Elin er utdannet sykepleier og har fått seg jobb som produktspesialist i et legemiddelfirma i distriktet Rogaland og Agder, hvor hun besøker legekontorene og apotekene i området.

EFH_7964
EFH_7951
EFH_7973
EFH_7989
EFH_7967
EFH_8011
previous arrow
next arrow

– Det var flere jobber å søke på med den utdanning som sykepleier. Jeg så også på potensielle jobber i Stavanger, men landet altså på en mer fleksibel ordning, sier Elin.

Tormod jobber som revisor og har arbeidsgiver i Oslo. Han var den første i selskapet som fikk lov til å flytte til en annen by selv om arbeidsgiver holdt til i Oslo. Annenhver uke reiser han to dager til Oslo for å ta seg av det han ikke kan gjøre fra hjemmekontoret i Egersund.

– I Egersund slipper jeg trafikken, og alt er mer tilgjengelig og roligere. I lunsjen eller etter arbeidstid kan jeg går rett ut av døren og ut på en sti. De fleste har jobbet slikt i coronaperioden nå, og det har fungert kjempefint. Jeg er mer effektiv og får mer ro, sier Tormod.

Et nytt hjem

Oslo ble etter 16 år et hjem for Elin, men i dag er hun er glad de valgte å flytte fra Oslo tilbake til Egersund.

– Egersund har mer å tilby enn det jeg først trodde før vi flyttet hjem. Jeg har bodd i en storby veldig lenge. Med de tilbudene som finnes i Egersund føler jeg ikke at jeg går glipp av noe som helst. Snart kommer det ny sushi-spisested også. Egersund er en by i utvikling med flotte butikker og ulike spisesteder, sier hun.

Er du på jakt etter en jobb eller en ny bolig i Egersundregionen, sjekk ut linkene under: