Publisert: 11.05.2023

Aker Solutions er Egersundregionsens andre platinumpartner. 

– Arbeidet med Egersundregionen er en viktig brikke i rekrutteringsarbeidet, ikke bare for den vi ansetter i Aker Solutions, men også for en eventuell partner, sier Audun Pedersen. 

 

Leif Skjørestad i svart t-skjorte, Ine Akselberg haneferd i blå skjorte, Gunhild Olsen i svart blazer og Alexandra i brun genser. De sitter samlet i trappen i Egersund Forum.

Aker Solutions er stolt platinumpartner i Egersundregionen. Audun Pedersen (t.v.), Helene Holm og Roy Hovland.

– Det er en litt spesiell situasjon vi er i her i Egersundregionen. Mange av våre samarbeidspartnere synes det er uvant at bedriftene her i regionen kan samarbeide om rekruttering, forteller Audun Pedersen, direktør for Aker Solutions sine verft i Egersund og Sandnessjøen.  

Han startet i jobben som direktør 1. april. Før det har han vært leder for store prosjekter og hatt en rekke andre roller i Aker Solutions. Han har også vært leder av Næringsforeningens ressursgruppe i Dalane.

– Målet for oss alle er at Egersundregionen skal være et attraktivt sted å jobbe, bo og leve. Det klarer vi ikke alene. Vi har stor nok konkurranse om arbeidskraft som det er. For at vår region skal få nok arbeidskraft må vi være med på initiativ som tiltrekker seg folk, sier Pedersen.

– Selvfølgelig rekrutterer vi ansatte lokalt, men det er på langt nær nok for å dekke alle våre fagområder fremover i tid. Det samme gjelder andre bedrifter i området. Derfor er det innlysende for oss at vi ikke kan få tak i nok folk fremover i tid hvis vi ikke gjør det sammen, fortsetter han.

VIl være en god støtte

Roy Hovland har vært tett på Egersundregionen siden oppstarten. Aker Solutions, sammen med Eigersund kommune, Norrøn Bolig, Eigersund Næring og Havn samt Dalane Energi var med i interimsstyret og har sett prosjektet utvikle seg fra skissestadiet til slik det har tatt form i dag.

– Vi så som flere andre at vi helt klar ville ha fordelene av å samarbeide. Den digitale plattformen har vært nyttig til nå og vi ønsker å være med på å støtte det videre arbeidet fremover som platinumpartner, sier han.

– Dette er et viktig bidrag til å sikre driftsgrunnlaget for Egersundregionen i årene som kommer. Det gir trygghet for vår videre satsing, sier Helene Holm i Egersundregionen.

Målet med Egersundregionen er å stimulere studenter, arbeidstagere med relevant kompetanse og andre til å bosette seg og jobbe i Egersundregionen. Den digitale plattformen skal vise mangfoldet av jobb-, leve- og bomuligheter i regionen vår.

– Å vite at vi har en av de største bedriftene i regionen i ryggen når vi satser videre på å markedsføre regionen og arbeidsplassene gir et solid løft til arbeidet. Det gir oss større handlekraft og flere muligheter for å nå frem til de riktige målgruppene, understreker Holm.

JObb til to

Aker Solutions er en hjørnesteinsbedrift både i kommunen og regionen med over 600 arbeidsplasser, med mulighet for 12 ulike fagbrev.  I tillegg til fagarbeidere, prosjektledere og installasjonsledere, jobber rundt halvparten som ingeniører, teknikere, IT-personell, økonomer eller personer knyttet til HMS, HR og administrasjon. Med så mange mennesker sysselsatt er det viktig for Aker Solutions at det finnes mange gode bo- og levemuligheter for menneskene som bor og jobber her.

– Det handler mye om hva vi ser etter når vi søker jobb. Hva som betyr noe for den enkelte når de velger å bytte jobb eller søke jobb i utgangspunktet?, spør Pedersen.

For mange handler det om å få jobb til to. Og ved å bruke nettverket i Egersundregionen kan man få det til.  Nettverket bidrar aktivt for bedre oversikt over jobbmuligheter for ledsagere. I tillegg gir nettsiden en god oversikt over fritidstilbud og boligtilbud for regionen slik at det er noe lettere for innflyttere å få en innføring i livet i Dalane. 

– Noen ganger får man en gevinst man ikke så komme. Det så vi også under studenttreffet i romjula. Noen av studentene var ikke i vårt søkelys, men er interessante å følge videre, smiler Hovland.