fbpx

– Et trygt pusterom i hverdagen

Publisert: 10.09.2023

Bystuå har i disse dager 4-årsjubileum. På sin fjerde lokasjon har de nå funnet roen og fått god nok plass til alle aktivitetene de arrangerer i sitt eget hus. Det hele ble satt i gang med litt starthjelp fra omstillingsprosjektet i Eigersund kommune.

Bitten Fugelsnes til venstre i rød henser, Kjersti Søyland Bye i midten i lysegrønn bluse, til høyre Turid Ramsland Mong i hvit kjole. De tre damene står oppstilt foran et fargerikt kunstverk.

Etter fire års drift har Bystuå fått permanent oppholdssted i Storgata 39. Her holder Bitten Fugelsnes (t.v.) en stødig hånd over alle de ulike aktivitetene som arrangeres sammen med leder i Eigersund og Dalane Røde Kors, Turid Ramsland Mong (t.h.). De har gitt Kjersti Søyland Bye tilnavnet «Bystuås mor» etter oppstartshjelpen de fikk fra Eigersund kommune. (Foto: Helene Holm)

Turid Ramsland Mong i samtale med Kjersti Søyland Bye ved et av bordene i Bystuå. I bakgrunnen skimter vi nisjebutikken Under Tøyet.

Det har vært mange og lange søknadsprosesser for å skaffe nok midler til møbler og utstyr til Bystuå. Turid Ramsland Mong (t.v.) har brukt mange kvelder på å skaffe midler til hjertebarnet. Kjersti Søyland Bye er imponert over alt Egersund og Dalane Røde Kors har fått til etter «fødselshjelpen». (Foto: Helene Holm)

Kjersti Søyland Bye til venstre i bildet står i et tidligere kontorlokale. Turid Ramsland Mong står i høyre del av bildet og forklarer hva rommet skal brukes til.

I 2. etasje av Bystuå skal det rigges til for ungdommen. Disse tidligere kontorlokalene skal tilrettelegges som gamingrom. (Foto: Helene Holm)

Bitten Fugelsnes i midten i rød genser, Kjersti Søyland Bye til høyre i lysegrønn bluse, til venstre Turid Ramsland Mong i hvit kjole. De tre damene står foran huset i Storgata 39, Egersund.

Turid, Bitten og Kjersti ønsker alle velkommen til Bystuå. (Foto: Helene Holm)

Storgata 39 er malt en lys gul farge med brune detaljer.

Skiltingen er endret siden dette ble bildet ble tatt, men bygningen i Storgata 39 er lett gjenkjennelig i Egersunds bybilde. (Foto: Arne Ove Østebrøt)