Publisert: 24.05.2023

– Dette blir helt fantastisk! Jeg er glad i action, smiler butikkansvarlig André Hagfors med et glimt i øyet. Fredag 2. og lørdag 3. juni blir det åpent hus hos Byggvell med utstillere, grilling og kjekke aktiviteter for små og store.  

 

André Hagfors står med en blå arbeidsjakke med Byggvell-logo på. Han hviler armen på en eske fra verktøyprodusenten Makita.

André er kjent for å si hva han mener rett ut, så da bildet ble tatt skulle selvfølgelig hans personlige favorittverktøy med på bildet. (Foto: Helene Holm)

Snart fire år har gått siden Byggvell åpnet det nye, funksjonelle bygget sitt på Tengsareid. Flyttingen ble en stor suksess, og årene etter har vært gode. Til tross for en pandemi har Byggvell stått støtt på posisjonen som varehuset for byggmesteren, hobbysnekkeren og nybegynneren. 2. og 3. juni ønsker de alle velkommen til minimesse. 

– Jeg gleder meg stort. Det blir to supre dager med mye ekstra liv og røre i butikken vår, sier André.

Han trives best når det er mye som skjer. Kanskje ikke så rart at han har vært en av pådriverne for å få laget en minimesse hos Byggvell Egersund.

– Hva er det folk handler mest av på Byggvell om dagen?

– Det går mye i terrasse og uteområde, slår han fast. 

– I alle fall hos privatkundene, legger han til.

Både for proffe og familier

– Tolv av våre leverandører inntar butikken og uteområdet vårt. Noen kommer med knalltilbud, mens andre vil ha mer faglig innhold, forteller avdelingsleder Henning Romslo.

Byggvell har valgt å dele opp dagene med litt ulikt innhold.

Fredag 2. juni blir proffkundens dag. Da blir det leverandørstander med mingling og mulighet for profesjonelle å søke fagkunnskap fra leverandørene. Men det er absolutt god mulighet også for hobbysnekkeren og nybegynneren å ta turen denne dagen. Leverandørene skal vise frem sitt brede spekter av varer og nyheter i tillegg til at flere av dem har med seg gode tilbud.

Lørdagen blir det ekstra fokus på kjekke aktiviteter for barna som blir med til butikken. Det ryktes om både hoppeslott og andre kjekke aktiviteter. Akkurat hvor hoppeslottet blir plassert har ikke avdelingslederen helt klart for seg enda.

– Det gjenstår litt planlegging fra vår side der. Men, det kommer og det blir bra, smiler Henning.   

Sebulohn Hetland smiler iført grå caps og sort t-skjorte med Byggvell-logo.

Han var midt i lunchpausen sin da Egersundregionen var innom for å slå av en prat. Sebulohn Hetland stortrives i jobben på Byggvell Egersund. Han liker spesielt godt å hjelpe kundene med utfordringer de står fast med. (Foto: Helene Holm)

– En litt annen service

Sebulohn Hetland er utdannet tømrer, men har siden 2021 jobbet på lageret til Byggvell Egersund. Her trives han godt. 

– Her får jeg hjelpe kundene på en annen måte enn som tømrer ute på en arbeidsplass. Her kan jeg gi konkrete råd og det er mye forskjellige utfordringer som kundene støter på. Det trives jeg godt med, forteller han.

Byggvell er merkenavnet Birkeland Bruk AS markedsfører seg utad med. De er en privateid, lokal leverandør av byggevarer til proffmarkedet og privatmarkedet mellom Vennesla i sør til Sola i nord. Totalt har de syv utsalg, to av dem i Egersundregionen.

Trond-Arild sitter til venstre i svart genser med en hånd opp mot haka. Stig sitter til høyre - også han i svart genser.

Trond-Arild Olsen har troa på at popcornmaskin blir den store hiten under minimessen, mens Stig Slettebø knapt hadde tid til å bli fotografert før han var på vei ut porten på Tengsareid. (Foto: Helene Holm)

Slår et slag for Popcorn til kidsa

Flesteparten av de ni fast ansatte og de fire deltidsansatte kommer til å være med på minimessen. Stig Slettebø og Trond-Arild Olsen er to av dem. Stig hadde ikke tid til å veksle mange ord før han måtte i vei på oppdrag, men han rakk å si at han er godt fornøyd med arbeidsplassen. Trond-Arild er lageransvarlig på Byggvell Egersund og er en mann mange også kjenner som Eiks alt-mulig-mann. Han forteller om varierte dager på jobb med både pakking, lossing og lasting av varer. Han jobbet også i den gamle butikken på Jernbaneveien, og er strålende fornøyd med moderne og gode arbeidsforhold.

– Her er det skikkelig tilrettelagt for å kunne handle både stort og smått i byggevarer, forteller Trond-Arild.

Han gleder seg også til den kommende minimessen og har tro på at popcornmaskin blir et av høydepunktene for barna.

– Det blir en slager, slår han fast.