Publisert: 24.05.2023

B&G er kjent for å ha mange arbeidere på reise, men nå har de behov for arbeidskraft lokalt i både Egersundregionen og Rogaland. Maskinførere og grunnarbeidere trengs til en økende mengde med oppdrag.  

 

 

Gunnhild H. Brattebø og Tom Egelig foran den orangsje og svarte logoen til V&T Entreprenør

Bertelsen & Garpestad viser gjerne frem hvem som utfører arbeidet langs Slettebøvannet. (Foto: Helene Holm)

Akkurat nå jobber Sondre Svanes og gjengen med siste etappe av overføringsledning fra ny vannkilde i Revsvatnet til Eigersund. Prosjektet har kommet til Mjølhus og de skal jobbe seg oppover i området mot Trollpikken. Fra Rv426 er logoen til B&G godt synlig der den er plassert på en fjellknaus i nærheten. En enslig gravemaskin jobber i vannkanten under. 

Litt lenger bort på riksveien er det heller ingen tvil om at det er B&G som er på jobb. Oransje arbeidsklær med en synlig logo på ryggen synes et godt stykke unna.  

– Det er godt å være tilbake. Det føles litt som å komme hjem igjen, forteller Svanes og plasserer den grønne vernehjelmen på bordet i brakka.

Gunnhild Brattebø på sitt kontor.

Volvo er det foretrukne merket i maskinparken til B&G. (Foto: Helene Holm)

Han har jobbet hos flere entreprenører, og har også vært hos B&G tidligere. Nå slår han fast at det er kjekkest hos B&G. Særlig etter han begynte å jobbe lokalt.

– Jeg har hatt litt reisejobber tidligere, og det kan være kjekt en stund. Man blir en sammensveiset gjeng og får jo en god friperiode. Men da var jeg alene. Nå som jeg har noen å komme hjem til vil jeg helst hjem hver dag, smiler han.

flere lokale jobber

Bertelsen & Garpestad ble etablert i 1959 og er et ledende maskinentreprenørfirma innen bygg og anlegg. De jobber mye med veibygging, kraftanlegg, masseflytting og sprengningsarbeider i hele Norge. Men nå har de behov for lokalt forankret arbeidskraft til oppdrag i Egersundregionen og Rogaland.

Les om og søk stillingene her!

Som i mange andre entreprenørfirma starter arbeidsdagen i den romslige, lyse brakka før arbeidstid. Det er en viktig del av jobben å få tid til en liten drøs og en skvett kaffe før arbeidsdagen starter. Da er alle klare til jobb når klokka bikker sju.

– Det betyr faktisk veldig mye å ha gode og fine brakker til pauser og arbeidsmøter. Det er tydelig at det prioriteres å holde det rent og ryddig her, forklarer Sondre Svanes.

Gunnhild Brattebø på sitt kontor.

Bertelsen & Garpestad trenger flere flinke folk lokalt i Dalane og Rogaland. Sondre Svanes trives godt i jobben som grunnarbeider hos entreprenøren, men har fordelen av å også ha fagbrev som maskinfører. Inne i førerhuset er det ullsokker som gjelder. (Foto: Helene Holm)

– De er også gode på å ivareta den sosiale biten i B&G. Det er vanlig med både julefest og sommerfest, og i høst skal vi på utenlandstur sammen. Det er ikke alltid sånn i andre bedrifter, forteller Sondre.

Nå er det over 300 ansatte i Bertelsen & Garpestad som har en årlig omsetning på ca. 2,1 milliarder. Da er det ikke lenger slik at alle kjenner hverandre på julebordet.

– Nei, det blir nok mest til at vi som jobber her lokalt er de som kjenner hverandre. Selv om vi ofte kan være på et sted over lengre tid, er det ofte rotasjon på hvem som jobber med hvem. 

gravemaskin til vanns

Svanes synes også B&G får mange spennende og litt annerledes jobber. I forrige etappe av prosjektet med ny vannforsyning brukte de gravemaskiner fra lektere

– Jeg merket ikke så mye til det før jeg kom hjem og hele kjøkkenet svaiet, humrer han. 

Det er ikke så ofte en får sjøbein av å sitte i gravemaskinen. 

Selv foretrekker Svanes å stå i grøfta. Mange timer i gravemaskinen kan være hardt for kroppen. Med to fagbrev i bagasjen er han en fleksibel arbeidskraft som kan trø til der det trengs. Men i dag kjører han gravemaskin. 

Gunnhild Brattebø på sitt kontor.

I god B&G-ånd stiller arbeidslaget opp også til fotografering. Fra v. Loyd Skjelbred, Robin Hansen, Steinar Tandrevoll og Stig Melhus. (Foto: Helene Holm)

Arbeidslaget diskuterer hvordan de skal gripe prosjektet an videre og kommer spaserende over brua før Mjølhus. I mellomtiden klatrer Svanes opp i  25-tommeren fra Volvo og tråkker av seg skoene. Inne i førerhuset er det ullsokker som gjelder. Det kommer en stor lastebil med stein som skal fylles over de store rørene. Den kraftige maskinen flytter på steinene som om det skulle vært singel i gårdsrommet. Lastebilen er tømt og snur på det smale området i en kort prosess. Det er tydelig at alle parter har full kontroll på både maskiner og avstandsberegning. 

– Hvem bør søke jobb lokalt hos B&G?

–  Alle som kan og har lyst! Men det er kanskje ekstra gildt for de som er fra området fra før av, sier Stig Melhus, før han og resten av arbeidslaget stiller opp på et spontant bilde på forespørsel. 

– Dette var i god B&G-ånd, utbryter Loyd Skjelbred avslutningsvis.

– Klart vi kan!