Publisert: 04.07.2022
Egersund Servering går så det suser etter at verden åpnet opp igjen. Mange har mye å ta igjen. Nå er de på jakt etter unge talenter som vil utvikle seg videre i den spennende og allsidige servicebransjen.
Victor Van Rolian Chumkar og Linus Skandsen (avd.leder for Isbaren, Okka bu og Øybua for sesongen).
Egersund Servering startet opp i 2011 med pølsebua ”Okka Bu” i Egersund. Siden har de ekspandert med stadig flere spisesteder. De driver Kniv & Gaffel, som er en samlingsplass for familier på dagtid med stor uteservering, gratis minigolf og isbar. På kveldstid forvandler stedet seg til mingleplass for de voksne med trubadur hver lørdag. Midt på torget i Egersund driver de Biblioteket, som er en lunsjrestaurant og cocktailbar, møteplassen på torget, hvor folk kommer langveis fra for å spise den populære fiskesuppen, gjerne etter at de har vært en tur langs Jærbanen eller de andre populære turløypene rundt Egersund.
Trakteriet, som de også driver, er en pub med stor fin bakgård og karaokeloft. De har trubadurer som opptrer sporadisk gjennom hele året. På Tengs driver de Kosen, som er en kafé med husmanskost, hvor familier gjerne kommer for den populære isen og milkshaken. På Skadbergstranden driver de Øybuå, som selger pølse, pommes frites, is og snacks. Det er her de yngste medarbeiderne får prøve ut arbeidslivet med delvis ansvaret for driften. Det siste tilskuddet er Langholmen Panorama, som er et selskapslokale på toppen av Egersund Næringspark, med panoramautsikt over Egersund ytre havn. Dette lokalet er kantine for byggets ansatte på dagtid og på kveldstid leies det ut til kurs/konferanser, bryllup, konfirmasjoner, jubileum og selskaper. Hovedkjøkkenet til bedriften er lokalisert her, og det er også her maten til Egersund Catering blir levert ut fra.
– Flere av våre ansatte jobber på tvers av de ulike spisestedene våre. De trives godt med dette fordi det gjør at arbeidsdagen deres blir variert, og de blir kjent med mange kjekke kolleger, sier daglig leder for Egersund Servering, Keino Hovland.
Sunniva Matheisen Seglem er servitør på Biblioteket.
Gir de unge en sjanse
For tiden er Egersund Servering på jakt etter mellomledere, bartendere, servitører og kjøkkenmedarbeidere. I tillegg vurderer de en operativ driftssjef. De liker å rekruttere i tidlig alder og gi de unge en sjanse til å vokse i bransjen.
– Vi er etter hvert en stor bedrift med rundt 100 ansatte i sesong, og muligheten for å vokse og utvikle seg hos oss er stor. Vi er fremoverlente og utvikler oss selv hele tiden med stadig nye konsepter. Hos oss er det plass til dem som ønsker en jobb ved siden av studier, eller dem som vil skolere seg videre i bransjen og vokse sammen med oss, forteller Hovland.
Keino Hovland, daglig leder i Egersund Servering.
Trives i Egersund
Det Hovland liker så godt med Egersund er at det er en liten by, men at man får litt av alt allikevel. Rett og slett en småby med noen av godene til en storby.
– Vi har jobbet målrettet for at Egersund skal ha god uteservering med trubadurer som f.eks. i Stavanger. I tillegg til bra uteliv og spisesteder har byen nisjebutikker, naturperler og turområder. For ikke å snakke om nærheten til sjøen, og alt den har å by på med båtliv og maritime aktiviteter, mener Keino.
I Egersund kan man slippe unna kjas og mas og nyte den sjarmerende og ærverdige trehusbebyggelsen i gågatene, som er så populær blant turistene.
– Ja takk, til begge deler, sier Hovland.