Publisert: 15.10.2024

– De hjemme ble først helt paffe da jeg byttet til yrkesfag, men nå er de veldig stolte, forteller Vilde. Tekniske fagarbeidere, ingeniører og realister er etterspurte, og dette er fagområder med svært lav kvinneandel. For å sikre at flere jenter vurderer denne retningen inviterer Jenter og Teknologi og Dalane Videregående skole til Tech-kveld 22. oktober.  

VIlde og Tuva foran Dalane vgs

Vilde og Nora er veldig fornøyde med yrkesretningene sine til tross for reaksjoner blant både jevnaldrende og familier. (Foto: Helene Holm)

Siri Meling og Helene Holm

Lærlingene Nora og Vilde, HR senoiorrådgiver i Titania, Arnhild Ravnevann, og YSK-koordinator Therese Anita Holmen gleder seg alle til Tech-kveld i Egersund 22. oktober.

Siri Meling og Helene Holm

Arnhild og Therese Anita skulle gjerne sett at flere jenter ville satse på teknologifag og gjerne yrkesveien. – Jenter kan klare disse jobbene like bra som gutter, forsikrer de. 

Plakat: Tech-kveld Egersund. 22. oktober 2024, kl. 17.00-19.30. Jenter og Teknologi i samarbeid med Dalane vgs inviterer til Tech-kveld. Vi ønkser å vise frem mulighetsrommet innenfor teknologi for jenter i 9. og 10. klasse, foreldre, og lokalt arbeids- og næringsliv. Vel møtt!